Genovai zöldségleves

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 35 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Genovai zöldségleves
Adag: 8 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
2 db kockára vágott cukkini
20 dkg hámozott, kockára vágott paradicsom
20 dkg zsenge, csíkokra vágott spenót
12 dkg zöldborsó
12 dkg darabolt zöldbab
2 db kockára vágott burgonya
2 szál szeletelt szárzeller
2 db kockára vágott sárgarépa
15 dkg száraz levestészta
4 evőkanál extraszűz olívaolaj
3 gerezd vékonyra szeletelt fokhagyma
2 fej szeletelt vöröshagyma
ízlés szerint bors
ízlés szerint
A pestóhoz:
3 evőkanál extraszűz olívaolaj
3 dkg frissen reszelt parmezán sajt
1 gerezd fokhagyma
1 evőkanál fenyőmag
4 evőkanál friss bazsalikomlevél
A tálaláshoz:
ízlés szerint frissen reszelt parmezán sajt

Elkészítés:

1. Nagy, vastag aljú fazékba beleszórjuk a vöröshagymát, a sárgarépát, a szárzellert, a burgonyát, a zöldbabot, a borsót, a spenótot, a cukkinit, a paradicsomot és a fokhagymát. Ráöntjük az olívaolajat és az alaplét, közepes lángon felforraljuk, majd lassú tűzön 1,5 órán át főzzük.

2. Közben elkészítjük a pestót. A bazsalikomot, a fenyőmagot és a fokhagymát mozsárban összetörjük, majd a pépet áttesszük egy tálba, és fakanállal fokozatosan hozzákeverjük a parmezánt, illetve az olívaolajat. Az így kapott sűrű, krémes állagú mártást lefedjük frissen tartó fóliával, és a felhasználásig hűtőbe tesszük.

3. A levest sóval, borssal ízesítjük, majd beleszórjuk a levestésztát, és 8-10 perc alatt nem túl puhára főzzük. A sűrű levesbe belekeverjük a pesto felét, majd a tűzről levéve 4 percig állni hagyjuk. Megkóstoljuk, és szükség esetén ízesítjük még sóval, borssal és pestóval. (A maradék pesto jól záródó befőttesüvegben akár 2 hétig is tárolható a hűtőben.) A zöldséglevest előmelegített tányérokba merjük, és azonnal tálaljuk. A frissen reszelt parmezánt külön tálban kínáljuk mellé.

Zöldségalaplé

Kép nélkül
0.5 db durvára vágott zellergumó
1 db durvára vágott, közepes méretű sárgarépa
1 szál durvára vágott szárzeller
10 dkg apróra vágott csiperkegomba
2 db érett, negyedekre vágott paradicsom
1 nagy csipet
1 evőkanál reszelt narancshéj
6 szem fehér bors
2 gerezd félbevágott fokhagyma
1 fej durvára vágott vöröshagyma
1 szál durvára vágott póréhagyma

1. Nagyobb edénybe tesszük a zöldségeket és a gombát, felöntjük 1.5 liter vízzel. Belekeverjük a fokhagymát, az egész borsot, a szerecsendiót, a narancshéjat (ezeket célszerű kisebb gézdarabba kötve a vízbe lógatni, így főzés után nagyon könnyű eltávolítani a levesből), a bouquet garnit és a sót. Felforraljuk, majd fedő alatt, közepes lángon 45 percig főzzük.

2. A zöldséges levet hagyjuk kihűlni. Nagyobb edényre drótszűrőt ültetünk, és a levet átszűrjük, a zöldségeket kanál hátával áttörjük, a fűszereket kidobjuk.

Genovai zöldségleves
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 3118 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Olasz konyha Olasz konyha
(Vince Kiadó, 2011)

Az olasz konyháért szinte mindenki rajong. Alighanem azért, mert a tésztákkal vagy rizottókkal, hús- és halspecialitásokkal bőségesen megrakott tányérok láttán vagy a nagyszerű desszertek megízlelésekor átérezhetjük, hogy az... bővebben...
Genovai zöldségleves
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Olasz konyha Olasz konyha
(Vince Kiadó, 2011)

Az olasz konyháért szinte mindenki rajong. Alighanem azért, mert a tésztákkal vagy rizottókkal, hús- és halspecialitásokkal bőségesen megrakott tányérok láttán vagy a nagyszerű desszertek megízlelésekor átérezhetjük, hogy az... bővebben...
hírlevél