Sült rizstészta a tenger gyümölcseivel

Giuvetsi me thalaszina

| Rizsszemtészta tenger gyümölcseivel receptek
Elkészítési idő: 90 perc Munkaidő: 40 perc kis gyakorlattal elkészíthető drága
Sült rizstészta a tenger gyümölcseivel
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
50 dkg kritharaki
25 dkg nyers garnélarák
vagy
2 gerezd zúzott fokhagyma
4 db hámozott paradicsom
1 fej finomra vágott hagyma
½ teáskanál kristálycukor
20 dkg morzsolt juhsajt
12 és fél dkg vaj
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük. A kagylót megmossuk, kefével lesúroljuk (a nyitott kagylókat kidobjuk), majd kevés vízben addig főzzük, amíg kinyílik. Leszűrjük, a levét félretesszük. A zárva maradt kagylókat kidobjuk. A héjakból kiszedjük a kagylóhúst, és folyó vízben óvatosan leöblítjük.

2. A garnélát megmossuk. A vajat serpenyőben megolvasztjuk, és a garnélát gyenge lángon pirosra sütjük. A hagymát és a fokhagymát hozzáadjuk, és kis ideig együtt pároljuk vele.

3. Beletesszük a pürésített paradicsomot, a kagyló főzőlevéből egy keveset és a kagylót, cukorral, sóval, borssal ízesítjük, és 10 percig pároljuk.

4. Levesszük a tűzről, és belekeverjük a rizstésztát. Egyadagos, magas peremű tűzálló tálakat félig megtöltünk vele, forró vízzel felöntjük, és megkeverjük.

5. Előmelegített sütőben 30-40 percig pároljuk. A párolási idő vége előtt nem sokkal elosztjuk rajta a juhsajtot, és néhány perc alatt átsütjük. Forrón, a formákban tálaljuk.

Sült rizstészta a tenger gyümölcseivel
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2637 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Görög kulinária
Görög kulinária
(Vince Kiadó, 2007)

Aki felkeresi a görögök földjét, szívesen megismerkedik konyhájukkal is. Milyen ételeket ettek a görögök a poliszokban? Miből készül a feta? Hol van az ország garnéla-"fellegvára"? Mi jellemzi a mai görögök étkezési... bővebben...
Sült rizstészta a tenger gyümölcseivel
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Görög kulinária
Görög kulinária
(Vince Kiadó, 2007)

Aki felkeresi a görögök földjét, szívesen megismerkedik konyhájukkal is. Milyen ételeket ettek a görögök a poliszokban? Miből készül a feta? Hol van az ország garnéla-"fellegvára"? Mi jellemzi a mai görögök étkezési... bővebben...
tippek, fortélyok