Mole serteshúsból és piros chiliből

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 40 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Mole serteshúsból és piros chiliből
Adag: 1 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
20 ¾ dkg kockára vágott sertéslapocka
vagy
20 ¾ dkg kockára vágott sertésdagadó
½ evőkanál yerba santa
¼ fej hámozott fokhagyma
1 db szárított ancho chilipaprika
½ nagy érett paradicsom
1 és ⅓ dkg pirított szezámmag
¼ nagy érett főzőbanán
½ evőkanál napraforgóolaj
1 szem hámozott, darabolt burgonya
0 teáskanál őrölt szegfűbors
0 teáskanál őrölt szegfűszeg
¼ fej apróra vágott vöröshagyma
vagy
ízlés szerint
ízlés szerint bors
Díszítéshez:
1 db fahéj
néhány levél oregánó
néhány levél mentalevél
néhány levél korianderzöld

Elkészítés:

1. A húst a vöröshagymával, fokhagymával és babérlevéllel, sóval, borssal és a leveskockával lassú tűzön, 3 óra alatt nagyon puhára főzzük.

2. Közben száraz serpenyőben enyhén megpirítjuk az összes chilipaprikát, majd tűzálló tálba téve leöntjük forrásban lévő vízzel. Lefedjük, és 20-30 percig hagyjuk puhulni.

3. A paradicsomot serpenyőbe tesszük és barnára sütjük az alját, majd forró grill alatt kissé szenesre pirítjuk a tetejét. Hűlni hagyjuk.

4. A megpuhult chiliket kimagozzuk, majd robotgépben, egy kevés vízzel pürésítjük. Hozzáadjuk a paradicsomot, szegfűszeget, szegfűborsot, a pirított szezámmag kétharmadát és a banánt. Krémesre keverjük.

5. Az olajat egy másik serpenyőben felforrósítjuk. Beletesszük a paradicsomos keveréket, és 10 perc alatt besűrítjük. Hozzáadjuk a burgonyát és a zöldfűszereket, majd annyi húslevessel öntjük fel, hogy ellepje a burgonyát. Beledobjuk a fahéjat. Fedő alatt puhára pároljuk.

6. A hússal átforrósítjuk. Mély tányérokba szedjük, és meghintjük a maradék pirított szezámmaggal.

A yerba santa helyett fűszerezhetünk 3 evőkanál apróra vágott friss menta, oregánó és korianderzöld keverékével.
Mole serteshúsból és piros chiliből
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1240 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Mexikói konyha Mexikói konyha
(Vince Kiadó, 2011)

A vibrálóan eleven és izgalmas mexikói konyhát különféle kultúrák sok évszázados konyhaművészeti hagyományainak bonyolult rétegződése alakította igazi „fúziós” konyhává. Az azték, tolték, zapoték és maja törzsek... bővebben...
Mole serteshúsból és piros chiliből
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Mexikói konyha Mexikói konyha
(Vince Kiadó, 2011)

A vibrálóan eleven és izgalmas mexikói konyhát különféle kultúrák sok évszázados konyhaművészeti hagyományainak bonyolult rétegződése alakította igazi „fúziós” konyhává. Az azték, tolték, zapoték és maja törzsek... bővebben...
szólj hozzá, értékelj