Narancsos pórékrémleves

Elkészítési idő: 85 perc Munkaidő: 30 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Narancsos pórékrémleves
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
1 db narancs héja, reszelt
50 dkg karikára vágott, vékonyra szeletelt póréhagyma
3 dkg vaj
2 dl tejszín
1 evőkanál Cointreau likőr
25 dkg vékonyra szeletelt burgonya
1 csipet
ízlés szerint
ízlés szerint frissen őrölt bors
Díszítéshez:
néhány levél friss turbolya

Elkészítés:

1. Nagy edényben a vajat közepes lángon megolvasztjuk. Hozzáadjuk a póréhagymát (csak a fehér részét) egy csipetnyi sóval, 10 perc alatt puhára pároljuk.

2. Beletesszük a burgonyát, még 3 percig együtt pároljuk, majd felöntjük a tyúkhúslével, sóval, borssal fűszerezzük. Felforraljuk, 20 percig főzzük. Ezután beleöntjük a főzőtejszínt, és még 10 percig, kis lángon, kevergetve forraljuk, majd levesszük a tűzről, kissé hűlni hagyjuk. A levest turmixgépben pürésítjük.

3. A sütő grillezőjét a legmagasabb fokozatra előmelegítjük. A tejszínt keverőtálban kemény habbá verjük. A reszelt narancshéjat és a Cointreau-t kis tálban összekeverjük, óvatosan a habba beleforgatjuk.

4. A levest négy, a sütőbe is betehető, előmelegített tányérban elosztjuk, és mindegyikre egy-egy kanál narancsos tejszínhabot teszünk. A sütőbe tesszük, és a tetejét kissé megpirítjuk. Tálaláskor megszórjuk néhány turbolyalevéllel és egy kevés frissen őrölt fekete borssal.

Tyúkhúsalaplé

Kép nélkül
75 dkg tyúkhús
1 szál szárzeller
1 db durvára vágott vöröshagyma
1 db durvára vágott sárgarépa
6 szem bors
4 liter víz

1. Levesnek való tyúk csontját és nyesedékét apróra vágjuk, és a vöröshagymával, sárgarépával és szárzellerrel, borssal, bouquet garnival fazékba tesszük (1. kép). Felöntjük a vízzel.

2. Felforraljuk, és a levet 2-3 órán át lassan főzzük. A felszínéről közben lemerjük a habot. A levet tiszta edénybe átszűrjük (2. kép), és hagyjuk kihűlni.

3. A levet egy éjszakára hideg helyre tesszük, és a megdermedt zsírt leszedjük a tetejéről (3. kép). Ha nincs időnk a hűtésre a zsírt konyhai papírtörlővel is leitathatjuk róla. 1,5-2,0 liter lesz belőle.

Narancsos pórékrémleves
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1359 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Levesek Levesek
(Vince Kiadó, 2008)

Nincs is jobb egy tál finom levesnél! Hideg téli napokon a sütőtök - vagy gombakrémleves belülről melegíti az embert. De a levesek a forró évszakban is igazi élvezetet jelenthetnek: bizonyítja ezt a jól lehűtött gazpacho vagy a... bővebben...
Narancsos pórékrémleves
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Levesek Levesek
(Vince Kiadó, 2008)

Nincs is jobb egy tál finom levesnél! Hideg téli napokon a sütőtök - vagy gombakrémleves belülről melegíti az embert. De a levesek a forró évszakban is igazi élvezetet jelenthetnek: bizonyítja ezt a jól lehűtött gazpacho vagy a... bővebben...
facebook