Fűszeres apróhús füstölt chilivel

Elkészítési idő: 30 perc Munkaidő: 30 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Fűszeres apróhús füstölt chilivel
Eszközök: kés, serpenyő, tűzhely
Adag: 6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
45 dkg főtt, csíkokra vágott marhahús
vagy
45 dkg főtt, csíkokra vágott sertéshús
½ üveg konzerv chipotle salsa
vagy
½ üveg chipotle chili
2 db kimagozott, kockára vágott paradicsom
2 dl húsleves
1 evőkanál chilipor
1 fej finomra vágott vöröshagyma
1 evőkanál napraforgóolaj
kevés apróra vágott, friss korianderzöld
Tálaláshoz:
4 db apróra vágott retek
1 és ¼ dl tejföl
3 levél csíkokra vágott jégsaláta
vagy
3 levél csíkokra vágott római saláta
kevés apróra vágott, friss korianderzöld
igény szerint friss kukoricatortilla

Elkészítés:

1. Az olajat felforrósítjuk egy serpenyőben, beleszórjuk a hagymát, és időnként megkeverve üvegesre pároljuk. Beletesszük a húst, és folyamatos kevergetés mellett 3 perc alatt enyhén megpirítjuk.

2. Hozzáadjuk a chiliport, a paradicsomot, a hideg alaplét, és sűrű mártássá főzzük. Párolás közben a húst egy kicsit szétnyomkodjuk.

3. Beletesszük a chilit, és miközben tovább pároljuk, folytatjuk a szétnyomkodást, hogy a húst minél apróbbra törjük.

4. Az egytálételt apróra vágott korianderzölddel meghintjük, és halomnyi felmelegített tortilla kíséretében tálaljuk, hogy az apróhússal megtöltve mindenki elkészíthesse a maga tacóját. Kínáljunk hozzá még tejfölt, korianderzöldét, retket vagy salátát a töltelék kiegészítéséhez.

Marhahúsalaplé

Kép nélkül
150 dkg húsos borjúcsont vagy
150 dkg húsos marhacsont
1 szál apróra vágott póréhagyma
1 db apróra vágott szárzeller
2 evőkanál paradicsompüré
1 db negyedekre vágott hagyma
40 dl víz
6 szem bors
2 db apróra vágott sárgarépa

1. A marha- vagy borjúcsontot 230 C fokra melegített sütőben 40 percig pirítjuk. A sütési idő felénél hagymát, sárgarépát, póréhagymát és szárzellert adunk hozzá (1. kép).

2. Az egészet tiszta fazékba tesszük. Vizet, sűrített paradicsomot, bouquet garnit is adunk hozzá. 3-4 órán át főzzük, közben többször lemerjük a tetejét (2. kép).

3. A levet adagonként finom lyukú szűrőn tálba öntjük (3. kép). A szilárd hozzávalókat merőkanállal kissé kinyomkodjuk. Utána hűtőszekrénybe tesszük.

Fűszeres apróhús füstölt chilivel
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1427 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Mexikói konyha Mexikói konyha
(Vince Kiadó, 2011)

A vibrálóan eleven és izgalmas mexikói konyhát különféle kultúrák sok évszázados konyhaművészeti hagyományainak bonyolult rétegződése alakította igazi „fúziós” konyhává. Az azték, tolték, zapoték és maja törzsek... bővebben...
Fűszeres apróhús füstölt chilivel
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Mexikói konyha Mexikói konyha
(Vince Kiadó, 2011)

A vibrálóan eleven és izgalmas mexikói konyhát különféle kultúrák sok évszázados konyhaművészeti hagyományainak bonyolult rétegződése alakította igazi „fúziós” konyhává. Az azték, tolték, zapoték és maja törzsek... bővebben...
facebook