Sült burgonyás nudli

Adag: 6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
45 dkg összevágott, hámozott burgonya
vagy
10 dkg besanliszt
¼ kiskanál
½ kiskanál őrölt kurkuma
1 kiskanál cayenni bors
1 kiskanál chilipor
1 kiskanál őrölt koriander
2 kiskanál garam masala
2 kiskanál őrölt kömény
4 dkg vaj
2 evőkanál reszelt pecorino sajt
vagy
2 evőkanál reszelt parmezán sajt
A sütéshez:
igény szerint olaj

Elkészítés:

1. Puhára főzzük a burgonyát. Leszűrjük, hagyjuk hűlni 15-20 percig, majd a vajjal és a sajttal összetörjük. Hozzáadjuk a besant, a köményt, a garam masalát, a koriandert, a chiliport, a cayenne-borsot, a kurkumát és a sót, és fakanállal puha, könnyű tésztát keverünk. Kiborítjuk, 10-12 percig gyúrjuk.

2. Egy vastag falú edényt harmadáig megtöltünk olajjal, és felhevítjük. Egykanálnyi tésztával teszteljük, elég meleg-e: ha azonnal a felszínre emelkedik, akkor jó.

3. Egy csillagvégű nyomózsákba töltjük a tésztát, és néhány cm hosszú darabot az olajba nyomunk, a végét mindig késsel levágjuk. Adagonként sütjük. Gyorsan megpirul és az olaj felszínére jön. Szűrőkanállal kivesszük, papírtörlőn lecsepegtetjük. Két órán belül tálaljuk.

Garam masala

Garam masala
4 evőkanál koriandermag
3 evőkanál kardamonhüvely
3 rúd fahéj
2 evőkanál római kömény
1 evőkanál egész feketebors
1 teáskanál szegfűszeg
1 db frissen reszelt szerecsendió

1. Egy serpenyőbe tesszük a koriandermagot, a kardamom tokot, a rómaikömény magot, a szemes fekete borsot, a szegfűszeget és fahéjat, és közepes hőfokon keverve sütjük, míg illatozni kezd.

2. A kardamom tokokat kinyitjuk, csak a magokat tartjuk meg. A megpörkölt fűszereket robotgépbe vagy turmixgépbe tesszük egy egész frissen reszelt szerecsendióval, és porrá őröljük.

3. Vagy azonnal felhasználjuk, vagy légmentesen záródó üvegben tároljuk.

Sült burgonyás nudli
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1596 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Nélkülözhetetlen vendégváró falatok Nélkülözhetetlen vendégváró falatok
(Vince Kiadó, 2004)

A vendégváró falatok a szakácsművészet modern, rugalmas és látványos elemei. Gusztusos "apróságok" elegáns tálalásban - a hangsúly mégis mindenkor az egyszerűségen és az ízléses tálaláson van. Sem kés, sem villa nem... bővebben...
Sült burgonyás nudli
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Nélkülözhetetlen vendégváró falatok Nélkülözhetetlen vendégváró falatok
(Vince Kiadó, 2004)

A vendégváró falatok a szakácsművészet modern, rugalmas és látványos elemei. Gusztusos "apróságok" elegáns tálalásban - a hangsúly mégis mindenkor az egyszerűségen és az ízléses tálaláson van. Sem kés, sem villa nem... bővebben...
szótár