Sajtfalatok mandulabundában

Adag: 4-6 főre (24 darab)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
25 dkg mandulapehely
25 dkg pépesített, sült sütőtök
50 dkg reszelt cheddar sajt
4 dkg finomliszt
1 gerezd zúzott fokhagyma
2 evőkanál petrezselyem
vagy
2 evőkanál metélőhagyma
A sütéshez:
ízlés szerint olaj

Elkészítés:

1. Összekeverjük a sajtot, a tököt, a lisztet, a fokhagymát és a snidlinget egy nagy tálban. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, majd a tökhöz keverjük.

2. Kanálnyi mennyiségből golyót formálunk, tepsire tesszük, majd egy órára be a hűtőbe helyezzük.

3. Egy vastag falú edényt harmadáig megtöltünk olajjal, és felhevítjük. Az olaj akkor elég meleg, ha egy kenyérkocka 15 másodperc alatt arany színűre pirul benne. Adagonként aranyszínűre sütjük a golyókat; papírtörlőn lecsepegtetjük.

A sütőtököt akár előző nap is megsüthetjük és a felhasználásig hűtőszekrényben tartjuk.
Sajtfalatok mandulabundában
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Lefotóztam!
Ha készítettél fotót róla, töltsd fel itt!

Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 722 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Nélkülözhetetlen vendégváró falatok Nélkülözhetetlen vendégváró falatok
(Vince Kiadó, 2004)

A vendégváró falatok a szakácsművészet modern, rugalmas és látványos elemei. Gusztusos "apróságok" elegáns tálalásban - a hangsúly mégis mindenkor az egyszerűségen és az ízléses tálaláson van. Sem kés, sem villa nem... bővebben...
Kép nélkül
Sajtfalatok mandulabundában
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Lefotóztam!
Ha készítettél fotót róla, töltsd fel itt!

Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Nélkülözhetetlen vendégváró falatok Nélkülözhetetlen vendégváró falatok
(Vince Kiadó, 2004)

A vendégváró falatok a szakácsművészet modern, rugalmas és látványos elemei. Gusztusos "apróságok" elegáns tálalásban - a hangsúly mégis mindenkor az egyszerűségen és az ízléses tálaláson van. Sem kés, sem villa nem... bővebben...
lexikon