Sajtos burgonyakosár

Elkészítési idő: 70 perc Munkaidő: 15 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Sajtos burgonyakosár
Adag: 1 tepsi (40 darab)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
25 dkg ricotta
2 és fél dkg reszelt parmezán sajt
3 dkg reszelt cheddar sajt
20 kicsi újburgonya
A díszitéshez:
néhány szál friss, apróra vágott metélőhagyma
A kenéshez:
igény szerint olaj

Elkészítés:

1. A sütőt 200 fokra (gáz: 6) előmelegítjük. 10 percig főzzük a krumplit, amíg éppen megpuhul (ne főzzük túl, mert szétesik). Leszűrjük, teljesen kihűtjük.

2. Közben egy kis tálban összekeverjük a ricottát, a cheddart, a parmezánt. Ízesítjük, és félretesszük.

3. A kihűlt burgonyát félbevágjuk, és dinnyekanállal kivágyjuk a közepét, 5 mm-es peremet hagyva. Amit kivájtunk, eldobjuk.

4. Megspricceljük olajjal, és tepsiben sütjük 30-45 percig, amíg ropogós és aranyszínű lesz. Előmelegítjük a grillsütőt.

5. Mindegyik krumplit megtöltjük egy kiskanálnyi sajtos keverékkel, és 5-8 percig grillezzük, amíg a sajt megolvad. Tálra tesszük, snidlinggel díszítjük. Azonnal tálaljuk.

Előre megfőzhetjük és megtölthetjük a burgonyát, de csak a tálalás előtt grillezzük.
Sajtos burgonyakosár
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1608 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Nélkülözhetetlen vendégváró falatok Nélkülözhetetlen vendégváró falatok
(Vince Kiadó, 2004)

A vendégváró falatok a szakácsművészet modern, rugalmas és látványos elemei. Gusztusos "apróságok" elegáns tálalásban - a hangsúly mégis mindenkor az egyszerűségen és az ízléses tálaláson van. Sem kés, sem villa nem... bővebben...
Sajtos burgonyakosár
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Nélkülözhetetlen vendégváró falatok Nélkülözhetetlen vendégváró falatok
(Vince Kiadó, 2004)

A vendégváró falatok a szakácsművészet modern, rugalmas és látványos elemei. Gusztusos "apróságok" elegáns tálalásban - a hangsúly mégis mindenkor az egyszerűségen és az ízléses tálaláson van. Sem kés, sem villa nem... bővebben...
facebook