Burgonyás rozmaringos minipizzák

Elkészítési idő: 110 perc Munkaidő: 25 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Burgonyás rozmaringos minipizzák
Adag: 1 tepsi (48 darab)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
1 evőkanál friss rozmaring
40 dkg héjában főtt burgonya
¾ dl víz
1 kiskanál szárított élesztő
½ kiskanál kristálycukor
30 dkg finomliszt
¾ dl olívaolaj
2 evőkanál olívaolaj

Elkészítés:

1. Az élesztőt, a cukrot és a vizet egy kis tálba tesszük, letakarjuk, és meleg helyre tesszük, amíg felhabzik.

2. A lisztet egy negyed kiskanál sóval egy nagy tálba tesszük. Mélyedést nyomunk a közepébe, belekeverjük az élesztőt, az olajat, és a vizet; puha tésztát kapunk. Lisztes deszkára borítjuk, 5 percig gyúrjuk, amíg sima és ruganyos lesz. Kiolajozott tálba tesszük, letakarjuk, és meleg helyen 1 órát pihentetjük, amíg duplájára kel.

3. A sütőt 220 fokra (gáz: 7) előmelegítjük. A tésztából kinyomjuk a levegőt. Gyúrjuk 1 percig, majd 48 részre osztjuk, és mindegyiket 5 cm átmérőjű körformára nyújtjuk. Vékonyan kiolajozott tepsibe tesszük. A burgonyát felszeleteljük. Mindegyik tésztára teszünk egy szeletet, 1 cm-es peremet hagyva.

A minipizzát megkenjük olívaolajjal, megszórjuk rozmaringgal és sóval. A sütő legfelső részében 12-15 percig sütjük, amíg ropogós lesz, és világosbarna. Azonnal tálaljuk.

Előre elkészíthetjük, de legjobb közvetlenül tálalás előtt. A tésztát egy nappal korábban összeállíthatjuk, és a hűtőben tároljuk, a második gyúrásig. Ezen a ponton le is fagyaszthatjuk. Ha megfagyott, műanyag zacskóban tároljuk a mélyhűtőben. Vékonyan kiolajozott tepsin hagyjuk felengedni.
A pizzát több órával a tálalás előtt kisüthetjük, és közepesen meleg sütőben 5 perc alatt ismét felmelegíthetjük.
Friss és semleges, száraz, üde, fiatalon fogyasztandó fehérbor illik hozzá.
Burgonyás rozmaringos minipizzák
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 699 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Nélkülözhetetlen vendégváró falatok Nélkülözhetetlen vendégváró falatok
(Vince Kiadó, 2004)

A vendégváró falatok a szakácsművészet modern, rugalmas és látványos elemei. Gusztusos "apróságok" elegáns tálalásban - a hangsúly mégis mindenkor az egyszerűségen és az ízléses tálaláson van. Sem kés, sem villa nem... bővebben...
Burgonyás rozmaringos minipizzák
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Nélkülözhetetlen vendégváró falatok Nélkülözhetetlen vendégváró falatok
(Vince Kiadó, 2004)

A vendégváró falatok a szakácsművészet modern, rugalmas és látványos elemei. Gusztusos "apróságok" elegáns tálalásban - a hangsúly mégis mindenkor az egyszerűségen és az ízléses tálaláson van. Sem kés, sem villa nem... bővebben...
szólj hozzá, értékelj