Ördög lóháton

Elkészítési idő: 45 perc Munkaidő: 10 perc könnyen elkészíthető drága
Ördög lóháton
Adag: 6-8 adag (24 darab)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
12 db kimagozott aszalt szilva
8 szelet baconszalonna
12 db friss osztriga
vagy
12 db konzerv osztriga
2 evőkanál Worcestershire szósz
ízlés szerint bors
ízlés szerint Tabasco-szósz

Elkészítés:

1. 24 fanyársat 30 percig vízben áztatunk. Mindegyik szelet bacont 3 darabba vágjuk. Egy darab bacont tekerünk egy aszalt szilva köré, nyárssal rögzítjük.

2. Az osztrigát kivesszük a kagylóból vagy leszűrjük. Worcestershire-szósszal megspricceljük, borsot szórunk rá. Mindegyiket egy szelet baconbe csomagoljuk, nyárssal rögzítjük.

3. Előmelegített grillen vagy vékonyan kiolajozott barbecue-lapon sütjük, amíg a bacon ropogós lesz. Melegen tálaljuk, egy csöpp Tabasco-szósszal.

Ennek a partiételnek két változata van. Az egyikben osztrigát tekerünk baconbe, a másikban aszalt szilvát. A szilva lehet borban főzött, tölthetjük mangóchutneyval vagy egy szem mandulával. A csípős Tabasco változtatja az "angyalokat" a lóháton pici "ördögökké".
Ördög lóháton
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2238 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Nélkülözhetetlen vendégváró falatok Nélkülözhetetlen vendégváró falatok
(Vince Kiadó, 2004)

A vendégváró falatok a szakácsművészet modern, rugalmas és látványos elemei. Gusztusos "apróságok" elegáns tálalásban - a hangsúly mégis mindenkor az egyszerűségen és az ízléses tálaláson van. Sem kés, sem villa nem... bővebben...
Ördög lóháton
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Nélkülözhetetlen vendégváró falatok Nélkülözhetetlen vendégváró falatok
(Vince Kiadó, 2004)

A vendégváró falatok a szakácsművészet modern, rugalmas és látványos elemei. Gusztusos "apróságok" elegáns tálalásban - a hangsúly mégis mindenkor az egyszerűségen és az ízléses tálaláson van. Sem kés, sem villa nem... bővebben...
vegetáriánus ételek