Korfui kenyérpuding

Putinga

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 20 perc könnyen elkészíthető olcsó
Korfui kenyérpuding
Adag: 1 sütőforma
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
5 db tojás
6 szelet fehérkenyér
7 és fél dl tej
1 db narancs héja
20 szem kimagozott, apróra vágott aszalt szilva
20 dkg apróra vágott dióbél
½ db citrom leve
20 dkg mazsola
1 evőkanál vaj
igény szerint sárgabaracklekvár
A forma beszórásához:
igény szerint liszt

Elkészítés:

1. A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük.

2. Egy hosszú sütőformát kivajazunk, majd cukorral, aztán liszttel beszórjuk (4. kép). A forma alját kenyérszeletekkel kirakjuk.

3. A tojásokat a maradék cukorral és a vaníliás cukorral habosra verjük (1. kép), majd hozzáadjuk a tejet, a mazsolát, az aszalt szilvát (2. kép), az aprított dió felét és a reszelt narancshéjat, és az egészet jól összekeverjük (3. kép).

4. A krémet a formába töltjük, és a maradék kenyérrel befedjük (5. kép).

5. Egy nagy tepsit kétharmadáig megtöltünk forró vízzel, a sütőformát beleállítjuk, és az előmelegített sütőben kb. 60 percet sütjük, amíg a tojásos krém megszilárdul, és a kenyér kissé megpirul. Ekkor kivesszük a sütőből, hagyjuk kihűlni, és 1 éjszakára letakarva a hűtőszekrénybe tesszük.

6. Másnap a sárgabarackzselét a citromlével felmelegítjük. A pudingot óvatosan kiborítjuk a formából egy tálcára, bevonjuk a barackzselével és a maradék aprított dióval (6. kép). A szeletekre vágott kenyérpudingot egy kis baracköntettel tesszük a tányérra.

Korfui kenyérpuding Korfui kenyérpuding Korfui kenyérpuding Korfui kenyérpuding Korfui kenyérpuding Korfui kenyérpuding
A korfui kenyérpuding kevéssé ismert különlegesség, amelyet azonban érdemes felfedezni, mert kizárólag a nyugati szigeteken ismerik. Görögország többi részén hiába érdeklődnénk utána, amiből talán arra következtethetünk, hogy ennek az édességnek a kialakulásában angol szakácskönyvek is közrejátszottak. Kenyérpudingként a putinga eredetileg a téli időszak hagyományos desszertjének szerepét töltötte be, amikor nem volt friss gyümölcs. Az ismét egyre inkább a helyi ételeket előnyben részesítő éttermek egész évben az étlapon tartják a putingát, méghozzá nagy sikerrel.
Korfui kenyérpuding
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2699 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Görög kulinária
Görög kulinária
(Vince Kiadó, 2007)

Aki felkeresi a görögök földjét, szívesen megismerkedik konyhájukkal is. Milyen ételeket ettek a görögök a poliszokban? Miből készül a feta? Hol van az ország garnéla-"fellegvára"? Mi jellemzi a mai görögök étkezési... bővebben...
Korfui kenyérpuding
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Görög kulinária
Görög kulinária
(Vince Kiadó, 2007)

Aki felkeresi a görögök földjét, szívesen megismerkedik konyhájukkal is. Milyen ételeket ettek a görögök a poliszokban? Miből készül a feta? Hol van az ország garnéla-"fellegvára"? Mi jellemzi a mai görögök étkezési... bővebben...
vegetáriánus ételek