Marhahúsos enchilada

Elkészítési idő: 60 perc Munkaidő: 30 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Marhahúsos enchilada
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
8 db friss kukoricatortilla
50 dkg sovány, kockára vágott marhahús
1 üveg konzerv taco-mártás
2 nagy vékonyra szeletelt vöröshagyma
2 evőkanál olívaolaj
1 teáskanál pirospaprika
1 teáskanál cayenni bors
20 dkg reszelt cheddar sajt
ízlés szerint bors
ízlés szerint
Tál kikenéséhez:
kevés olívaolaj

Elkészítés:

1. Kiolajozunk egy nagy sütőtálat. Az olajat serpenyőbe öntjük, és kis lángon felforrósítjuk. Beleszórjuk a hagymát, és 10 perc alatt aranysárgára és puhára sütjük. Szűrőkanállal kiemeljük, és félretesszük.

2. A visszamaradt olajban nagy lángon, folyamatos kevergetés mellett, 2-3 perc alatt pirosra sütjük a marhahúst. Csökkentjük a lángot, a húst meghintjük a fűszerekkel, sózzuk, borsozzuk, majd tovább kevergetve még 2-3 percig pirítjuk. A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük.

3. Vékonyan kiolajozott teflonserpenyőben a tortillalapok mindkét oldalát 15-15 másodperc alatt felforrósítjuk, és egyenként a tacoszószba mártjuk, amit előtte kevés vízzel higítva felmelegítünk. Mindegyik tetejére egy kevés marhahúst, sült hagymát és reszelt sajtot halmozunk, majd felcsavarjuk.

4. A tekercseket a ráhajtással lefelé az előkészített sütőtálra rendezzük, meglocsoljuk a maradék tacoszósszal, megszórjuk reszelt sajttal, végül előmelegített sütőben 30 percig sütjük. Azon melegében az asztalra adjuk.

Marhahúsos enchilada
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 4871 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Mexikói konyha Mexikói konyha
(Vince Kiadó, 2011)

A vibrálóan eleven és izgalmas mexikói konyhát különféle kultúrák sok évszázados konyhaművészeti hagyományainak bonyolult rétegződése alakította igazi „fúziós” konyhává. Az azték, tolték, zapoték és maja törzsek... bővebben...
Marhahúsos enchilada
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Mexikói konyha Mexikói konyha
(Vince Kiadó, 2011)

A vibrálóan eleven és izgalmas mexikói konyhát különféle kultúrák sok évszázados konyhaművészeti hagyományainak bonyolult rétegződése alakította igazi „fúziós” konyhává. Az azték, tolték, zapoték és maja törzsek... bővebben...
google+