Marhahússal töltött chilipaprika

Elkészítési idő: 70 perc Munkaidő: 50 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Marhahússal töltött chilipaprika
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
4 nagyobb friss zöld chilipaprika
Bundázáshoz:
1 csipet
3 db tojás
8 evőkanál liszt
Meghintéshez:
kevés liszt
Tálaláshoz:
Töltelékhez:
40 dkg konzerv, darabolt paradicsom
2 evőkanál pirított, durvára tört mandula
1 teáskanál kristálycukor
1 evőkanál ecet
1 csipet őrölt fahéj
3 gerezd finomra vágott fokhagyma
4 evőkanál sherry
1 fej finomra vágott vöröshagyma
3 evőkanál apróra vágott korianderzöld
ízlés szerint
ízlés szerint bors

Elkészítés:

1. A chilipaprikákat grillen enyhén szenesre pirítjuk. Nejlonzacskóba tesszük, lezárjuk, és 20 percig pihentetjük. Utána éles késsel felhasítjuk a paprikák egyik oldalát, eltávolítjuk a magházat, vigyázva arra, hogy a szár épségben maradjon. Félretesszük.

2. A darált húst a vöröshagymával serpenyőben, lassú tűzön barnára pirítjuk. Leöntjük róla a felesleges zsírt, majd a fokhagymával és a sherryvel forraljuk, amíg szinte az egész főzőlé elpárolog.

3. Meghintjük fahéjjal, szegfűszeggel, római köménnyel, végül sóval, borssal ízesítjük. Belekeverjük a paradicsomot a cukorral meg az ecettel, és lassú tűzön sűrű, fűszeres mártássá főzzük.

4. Belekeverjük a korianderzöldet a mandulával, és átforrósítjuk. A paradicsomos keverékkel megtöltjük a chilipaprikákat, majd lisztbe forgatjuk őket. Félretesszük.

5. A tojássárgákat a liszttel, sóval és kb. 1,2 dl vízzel kikeverjük, hogy sűrű tésztát kapjunk. Külön tálban kemény habbá verjük a tojásfehérjéket. A habot a tésztába forgatjuk, majd egyenként belemártjuk a megtöltött paprikákat.

6. Mély serpenyőben olajat forrósítunk, akkor jó, ha szinte füstöl. Belecsúsztatjuk a paprikákat, és arany-sárgára sütjük. Forrón kínáljuk, a paradicsommártással.

Gyors paradicsommártás

Gyors paradicsommártás
40 dkg konzerv, kockára vágott paradicsom vagy
60 dkg friss, kockára vágott paradicsom
1 fej vékonyra szeletelt vöröshagyma
5 gerezd vékonyra szeletelt fokhagyma
2 evőkanál olívaolaj vagy
2 evőkanál napraforgóolaj
ízlés szerint
ízlés szerint bors
kevés chilipor

1. Nagy serpenyőben felforrósítjuk az olajat. Beletesszük a vöröshagymát a fokhagymával együtt, és folyamatos kevergetés mellett 3 perc alatt üvegesre pároljuk.

2. Beletesszük a paradicsomot, ha konzervet használunk akkor a levét is . Chilivel ízesítjük, és felöntjük az alaplével. Közepes-nagy lángon 10 perc alatt összefőzzük, ezalatt a paradicsom kicsit besűrűsödik, és a mártás íze intenzívebbé válik.

3. Sóval, borssal ízesítjük. Melegen adjuk az asztalra.

Marhahússal töltött chilipaprika
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1725 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Mexikói konyha Mexikói konyha
(Vince Kiadó, 2011)

A vibrálóan eleven és izgalmas mexikói konyhát különféle kultúrák sok évszázados konyhaművészeti hagyományainak bonyolult rétegződése alakította igazi „fúziós” konyhává. Az azték, tolték, zapoték és maja törzsek... bővebben...
Marhahússal töltött chilipaprika
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Mexikói konyha Mexikói konyha
(Vince Kiadó, 2011)

A vibrálóan eleven és izgalmas mexikói konyhát különféle kultúrák sok évszázados konyhaművészeti hagyományainak bonyolult rétegződése alakította igazi „fúziós” konyhává. Az azték, tolték, zapoték és maja törzsek... bővebben...
recepttár