Michoacáni marharagu

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 50 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Michoacáni marharagu
Eszközök: kés, lábas, serpenyő, tűzhely
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
100 dkg kockára vágott marhahús
35 dkg zöldbab
40 dkg kockára vágott paradicsom
3 evőkanál finomliszt
2 evőkanál napraforgóolaj
2 fej finomra vágott vöröshagyma
5 gerezd finomra vágott fokhagyma
1 csipet kristálycukor
másfél db szárított, vékonyra szeletelt chipotle chili
vagy
kevés konzerv chipotle salsa
ízlés szerint bors
ízlés szerint
Tálaláshoz:
kevés főtt bab
kevés főtt rizs

Elkészítés:

1. A lisztet mély tálba szórjuk, sóval, borssal ízesítjük. A húsdarabokat beleforgatjuk, majd lerázogatjuk a felesleges lisztet.

2. Az olajat serpenyőben felforrósítjuk. Beletesszük a marhahúst, és nagy lángon körös-körül megpirítjuk. Csökkentjük a lángot, hozzáadjuk a vöröshagymát a fokhagymával együtt, és 2 percig együtt sütjük.

3. Beletesszük a paradicsomot meg a chilit, amit előtte beáztattunk, kimagoztunk és vékony csíkokra vágtunk. Felöntjük az alaplével, majd fedő alatt, lassú tűzőn 1,5 órán át pároljuk, amíg a hús puha és omlós lesz. Párolás közben gyakran zsírtalanítjuk a levét. A zöldbabot a csipetnyi cukorral a főzési idő vége előtt 15 perccel adjuk a húshoz.

4. Tálakba merjük, párolt babbal és főtt rizzsel körítve tálaljuk.

Ezt a mexikói michoacáni marharagut párolt babbal és frissen főtt rizzsel tálaljuk.

Marhahúsleves

Kép nélkül
100 dkg marhacsont
100 dkg marhahús
2 db érett paradicsom
4 liter hideg víz
1 nagyobb sárgarépa
1 gerezd fokhagyma
ízlés szerint
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors

1. Mossuk, hámozzuk és tisztítsuk meg a zöldségeket. Ha szegfűszeget is használunk, szurkáljuk a hagymába. Csak nagyon érett paradicsomot vásároljunk. A zellerszál leveleit is hozzáadhatjuk.

2. Vízzel teli nagy lábost tegyünk alacsony fokozatra, tegyük bele a húst (1. kép) és a csontokat. A víznek lassan kell forrnia, csupán gyöngyözve

a teljes főzési idő alatt.

3. Adjuk hozzá a zöldségeket (2. kép), a zöldfűszereket és a fűszereket. Az elején csak kevés sót tegyünk bele, még sózhatjuk a főzés során.

4. Szedjük le a habot a főzés alatt (3. kép), amely először bőségesen fog képződni a tetején, majd egyre kevésbé. A húslevest alacsony tűzön 180 percen át főzzük.

5. A húslevest szűrjük tálba (4. kép), szedjük ki a zöldségeket. (A húst egy kedvelt mártással is tálalhatjuk.) Amikor a leves teljesen kihűlt, tegyük hűtőszekrénybe. A zsiradék megszilárdul a felszínén, és könnyedén leemelhető.

Michoacáni marharagu
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1809 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Mexikói konyha Mexikói konyha
(Vince Kiadó, 2011)

A vibrálóan eleven és izgalmas mexikói konyhát különféle kultúrák sok évszázados konyhaművészeti hagyományainak bonyolult rétegződése alakította igazi „fúziós” konyhává. Az azték, tolték, zapoték és maja törzsek... bővebben...
Michoacáni marharagu
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Mexikói konyha Mexikói konyha
(Vince Kiadó, 2011)

A vibrálóan eleven és izgalmas mexikói konyhát különféle kultúrák sok évszázados konyhaművészeti hagyományainak bonyolult rétegződése alakította igazi „fúziós” konyhává. Az azték, tolték, zapoték és maja törzsek... bővebben...
szólj hozzá, értékelj