Minestrone

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 20 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Minestrone
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
4 nagyobb hámozott, apróra vágott paradicsom
2 db apróra vágott burgonya
2 db apróra vágott sárgarépa
2 szál apróra vágott szárzeller
2 db apróra vágott cukkini
½ fej reszelt kelkáposzta
vagy
½ db reszelt fejes káposzta
10 dkg száraz levestészta
2 fej apróra vágott vöröshagyma
3 evőkanál olívaolaj
vagy
ízlés szerint bors
ízlés szerint
A díszítéshez:
ízlés szerint forgácsolt parmezán sajt
A tálaláshoz:
4 evőkanál frissen reszelt parmezán sajt

Elkészítés:

1. Nagy, vastag aljú fazékban a felforrósított olajban, kis lángon 5 perc alatt üvegesre pirítjuk a vöröshagymát. A reszelt káposztát, a cukkinit, a szárzellert, a sárgarépát, a burgonyát és a paradicsomot hozzáadjuk, és - időnként megkeverve - 10 percig pároljuk.

2. Az egy éjszakára beáztatott, majd leöblített, lecsepegtetett babot a zöldségekhez keverjük, felöntjük a csirke alaplével vagy zöldség-alaplével, lefedjük, és 1-1,5 órán át főzzük, amíg a bab megpuhul.

3. Beleszórjuk a levestésztát, és fedő nélkül 8-10 perc alatt nem túl puhára főzzük. Ízlés szerint sóval, borssal ízesítjük, majd előmelegített tálba merjük. A levest meghintjük a parmezánforgácsokkal és borssal. Tálaláskor külön tálkában kínáljuk hozzá a frissen reszelt parmezánt.

Csirkealaplé

Csirkealaplé
200 dkg darabolt csirkeaprólék
0.5 dl olaj
1 nagyobb fej vöröshagyma
100 dkg hasábokra vágott vegyes zöldség
20 dkg kelkáposzta
2 gramm szegfűbors
2 gramm fekete bors
1 ág zellerlevél vagy

1. Sós, hideg vízben feltesszük főzni a húst, a hagymát, a kelkáposztát, fűszereket, sót.

2. A zöldségeket megpirítjuk az olajon, majd a leveshez adjuk.

3. Lassan és hosszasan főzzük, majd leszűrjük.

Levesek, főzelékek és mártások készítésekor használjuk.

Zöldségalaplé

Kép nélkül
0.5 db durvára vágott zellergumó
1 db durvára vágott, közepes méretű sárgarépa
1 szál durvára vágott szárzeller
10 dkg apróra vágott csiperkegomba
2 db érett, negyedekre vágott paradicsom
1 nagy csipet
1 evőkanál reszelt narancshéj
6 szem fehér bors
2 gerezd félbevágott fokhagyma
1 fej durvára vágott vöröshagyma
1 szál durvára vágott póréhagyma

1. Nagyobb edénybe tesszük a zöldségeket és a gombát, felöntjük 1.5 liter vízzel. Belekeverjük a fokhagymát, az egész borsot, a szerecsendiót, a narancshéjat (ezeket célszerű kisebb gézdarabba kötve a vízbe lógatni, így főzés után nagyon könnyű eltávolítani a levesből), a bouquet garnit és a sót. Felforraljuk, majd fedő alatt, közepes lángon 45 percig főzzük.

2. A zöldséges levet hagyjuk kihűlni. Nagyobb edényre drótszűrőt ültetünk, és a levet átszűrjük, a zöldségeket kanál hátával áttörjük, a fűszereket kidobjuk.

Minestrone
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1484 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Olasz konyha Olasz konyha
(Vince Kiadó, 2011)

Az olasz konyháért szinte mindenki rajong. Alighanem azért, mert a tésztákkal vagy rizottókkal, hús- és halspecialitásokkal bőségesen megrakott tányérok láttán vagy a nagyszerű desszertek megízlelésekor átérezhetjük, hogy az... bővebben...
Minestrone
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Olasz konyha Olasz konyha
(Vince Kiadó, 2011)

Az olasz konyháért szinte mindenki rajong. Alighanem azért, mert a tésztákkal vagy rizottókkal, hús- és halspecialitásokkal bőségesen megrakott tányérok láttán vagy a nagyszerű desszertek megízlelésekor átérezhetjük, hogy az... bővebben...
vegetáriánus ételek