Paella

Elkészítési idő: 105 perc Munkaidő: 60 perc kis gyakorlattal elkészíthető drága
Paella
Adag: 4-5 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
4 db csirkemell
12 dkg garnélarák
1 csomag sáfrány
2 db tintahal
4 db scampi
2 db paradicsom
1 és ¼ dl száraz fehérbor
1 db citrom
1 gerezd fokhagyma
2 db paprika
3 ¾ dl húsleves
5 dkg olívabogyó
3 evőkanál olívaolaj
ízlés szerint

Elkészítés:

Fejtsük le a csirkehúst a csontról, vágjuk apróra.

A paradicsomot vágjuk kockákra. A piros színű paprikát daraboljuk fel. Vagdaljuk durvára a hagymát és a fokhagymát.

A tintahalnak vágjuk le a fejét és a karjait, a testről húzzuk le a bőrt, vágjuk széles darabokra. A karokat vágjuk nagyobb darabokra, a fejet dobjuk el. Forrósítsunk egy serpenyőben olívaolajat, pároljuk benne üvegesre a hagymát és a fokhagymát.

Adjuk hozzá a csirkehúst, süssük minden oldaláról aranybarnára.

Rakjuk rá a paprika, paradicsom és a tintahal darabokat, pároljuk az egészet 10-12 percig.

Keverjük hozzá a rizst, pároljuk üvegesre. Öntsük fel a csirkehúslevessel, fehérborral, fűszerezzük sóval, sáfránnyal, majd forraljuk fel.

A kagylókat sikáljuk le folyó víz alatt, a fekete kagylókról szedjük le a szálakat, a már kinyílt kagylókat dobjuk el. Tegyük a kagylókat a rizsre, takarjuk le, főzzük kb. 20 percig. Adjuk a paellához a garnélát, scampit és a borsót, főzzük még kb. 10 percig.

Tálalás előtt hagyjuk 5 percig állni. A citromot közben vágjuk négy felé, és díszítsük a paellát citromdarabokkal és zöld olívabogyókkal.

Könnyű, száraz fehérbort kínáljunk hozzá.

Csirkehúsleves

Csirkehúsleves
1 db tisztított csirke
4 szem bors
2 db félbevágott sárgarépa
4 liter hideg víz
ízlés szerint

A kb. 2 kg-os csirkét tegyük nagy lábosba a zellerrel, a sárgarépával a hagymával és a szemesborssal együtt. Öntsünk hozzá annyi vizet, amennyi ellepi, és alacsony tűzön, lassan forraljuk 3 órán keresztül. Szűrjük le, a zöldségeket vegyük ki belőle. A csirkét forrón, vagy melegen tálaljuk valamilyen mártással. A zsír teljes, vagy részleges eltávolításához hagyjuk a levest kihűlni, és tegyük hűtőszekrénybe körülbelül 2 órára. A zsír meg fog szilárdulni a tetején, így könnyedén leszedhetjük. Körülbelül 3 liter levest kapunk.

Paella
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 3599 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Serpenyős ételek
Serpenyős ételek
(Alexandra Kiadó)

bővebben...
Paella
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Serpenyős ételek
Serpenyős ételek
(Alexandra Kiadó)

bővebben...
vegetáriánus ételek