Csillagos-sávos sült oldalas

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 30 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Csillagos-sávos sült oldalas
Eszközök: grillrács, kés, keverőtál
Adag: 8-10 főre (30 darab)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
150 dkg sertésoldalas
2 kiskanál balzsamecet
2 evőkanál paradicsompüré
¼ kiskanál őrölt oreganó
½ kiskanál angol mustár
1 evőkanál Worcestershire szósz
2 evőkanál barna cukor
1 és ¼ dl paradicsomszósz
1 gerezd zúzott fokhagyma
1 kiskanál Tabasco-szósz
¼ kiskanál őrölt kömény
másfél evőkanál mogyoróolaj
½ kiskanál édes pirospaprika

Elkészítés:

1. A mártáshoz összekeverjük a mustárt, a paprikát, az oregánót, a köményt és az olajat egy edényben. Az oldalason kívül az összes hozzávalót összekeverjük. Közepes lángon, kevergetve főzzük 3 percig. Hagyjuk kihűlni.

2. Beleforgatjuk az oldalast, és egy éjszakán át pácoljuk. Forró roston gyakran forgatva sütjük, amíg alaposan átsül. Tálalás előtt csíkokra vágjuk.

A fenti mennyiségekből kb. 30 darabot készíthetünk.

Nagyon sovány oldalast vegyünk, mert a zsíros megég. Marhaoldalast is vehetünk, de azt előbb puhára főzzük, majd lecsepegtetjük.
Csillagos-sávos sült oldalas
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1654 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Nélkülözhetetlen vendégváró falatok Nélkülözhetetlen vendégváró falatok
(Vince Kiadó, 2004)

A vendégváró falatok a szakácsművészet modern, rugalmas és látványos elemei. Gusztusos "apróságok" elegáns tálalásban - a hangsúly mégis mindenkor az egyszerűségen és az ízléses tálaláson van. Sem kés, sem villa nem... bővebben...
Csillagos-sávos sült oldalas
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Nélkülözhetetlen vendégváró falatok Nélkülözhetetlen vendégváró falatok
(Vince Kiadó, 2004)

A vendégváró falatok a szakácsművészet modern, rugalmas és látványos elemei. Gusztusos "apróságok" elegáns tálalásban - a hangsúly mégis mindenkor az egyszerűségen és az ízléses tálaláson van. Sem kés, sem villa nem... bővebben...
facebook