Csillagos-sávos sült oldalas
Elkészítési idő:
több mint 2 óra
Munkaidő: 30 perc
könnyen elkészíthető
átlagos ár



Adag: 8-10 főre (30 darab)
Elkészítés:
1. A mártáshoz összekeverjük a mustárt, a paprikát, az oregánót, a köményt és az olajat egy edényben. Az oldalason kívül az összes hozzávalót összekeverjük. Közepes lángon, kevergetve főzzük 3 percig. Hagyjuk kihűlni.
2. Beleforgatjuk az oldalast, és egy éjszakán át pácoljuk. Forró roston gyakran forgatva sütjük, amíg alaposan átsül. Tálalás előtt csíkokra vágjuk.
A fenti mennyiségekből kb. 30 darabot készíthetünk.
Nagyon sovány oldalast vegyünk, mert a zsíros megég. Marhaoldalast is vehetünk, de azt előbb puhára főzzük, majd lecsepegtetjük.