Csirkés quesadilla

Mexikói töltött kenyér

Elkészítési idő: 80 perc Munkaidő: 20 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Csirkés quesadilla
Adag: 1 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
30 dkg taco-mártás
30 dkg sült csirke
1 csipet pirospaprika
30 dkg finomliszt
15 dkg reszelt edami sajt
2 szál újhagyma
ízlés szerint
igény szerint tejföl

Elkészítés:

1. A tésztához a lisztet csipetnyi sóval és annyi vízzel gyúrjuk össze, hogy rugalmas, de kemény tésztát kapjunk, és 60 percet pihentetjük.

2. Utána kettéosztjuk, és 2 vékony, kerek lappá nyújtjuk. Az egyik lapot megforrósított teflonserpenyőbe fektetjük, és taco-mártással megkenjük. Közepes lángon 2-3 percig sütjük. A csirkedarabokat ráterítjük, és a reszelt sajttal meg az összevagdalt hagymával megszórjuk.

3. A második tésztalapot a tetejére fektetjük, és még 2 percig sütjük. A dupla, töltött tésztalapot óvatosan megfordítjuk. A másik felét is megsütjük, és tálra csúsztatva, cikkekre vágva kínáljuk. Egy-egy kanál tejfölt adunk mellé, kevés pirospaprikát szórunk rá.

A quesadilla lapokat nagyobb szupermarketekben készen is megvásárolhatjuk és így nagyon gyorsan elkészíthetjük ezt az ételt.
Csirkés quesadilla
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 7021 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Melegszendvicsek, pizzák Melegszendvicsek, pizzák
(Kulturtrade Kiadó, 1997)

A pizza és a melegszendvics ma már a világon mindenütt ismert és népszerű. Az alap elkészítése egyszerű, a gazdagításhoz pedig szinte minden felhasználható, ami a kamrában található. Különféle formákban készíthetők,... bővebben...
Csirkés quesadilla
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Melegszendvicsek, pizzák Melegszendvicsek, pizzák
(Kulturtrade Kiadó, 1997)

A pizza és a melegszendvics ma már a világon mindenütt ismert és népszerű. Az alap elkészítése egyszerű, a gazdagításhoz pedig szinte minden felhasználható, ami a kamrában található. Különféle formákban készíthetők,... bővebben...
szótár