Sült sajtszeletek

Elkészítési idő: 15 perc Munkaidő: 10 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Sült sajtszeletek
Adag: 4-6 főre (12 darab)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
25 dkg kemény juhsajt
½ kiskanál szárított oregánó
dl olívaolaj
2 evőkanál finomliszt
ízlés szerint őrölt feketebors
A tálaláshoz:
½ gerezd citrom

Elkészítés:

1. A sajtot 1 cm vastagságú szeletekre vágjuk. Méretre bármekkora lehet, hisz tálalás előtt is vágható.

2. A lisztet egy lapos tányérba öntjük, összekeverjük őrölt fekete borssal. A sajtot megforgatjuk a lisztben.

3. Nagy lángon olajat hevítünk egy serpenyőben. Beletesszük a sajtot, 1 percig sütjük, amíg megbarnul és alul ropogós lesz. Óvatosan megfordítjuk, hogy a másik oldala is megsüljön.

4. Kivesszük, tálra tesszük, megszórjuk oreganóval. Forrón tálaljuk, citromgerezdekkel és friss kenyérrel.

A kefalograviera és a kefalotyri Görögországból származó halvány, kemény juhsajt.
Könnyű, száraz, fiatalon fogyasztandó, zamatos, kevés csersavval rendelkező vörösbor illik hozzá.
Sült sajtszeletek
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1346 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Nélkülözhetetlen vendégváró falatok Nélkülözhetetlen vendégváró falatok
(Vince Kiadó, 2004)

A vendégváró falatok a szakácsművészet modern, rugalmas és látványos elemei. Gusztusos "apróságok" elegáns tálalásban - a hangsúly mégis mindenkor az egyszerűségen és az ízléses tálaláson van. Sem kés, sem villa nem... bővebben...
Sült sajtszeletek
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Nélkülözhetetlen vendégváró falatok Nélkülözhetetlen vendégváró falatok
(Vince Kiadó, 2004)

A vendégváró falatok a szakácsművészet modern, rugalmas és látványos elemei. Gusztusos "apróságok" elegáns tálalásban - a hangsúly mégis mindenkor az egyszerűségen és az ízléses tálaláson van. Sem kés, sem villa nem... bővebben...
vegetáriánus ételek