Sült sajtszeletek
Elkészítési idő:
15 perc
Munkaidő: 10 perc
könnyen elkészíthető
átlagos ár



Elkészítés:
1. A sajtot 1 cm vastagságú szeletekre vágjuk. Méretre bármekkora lehet, hisz tálalás előtt is vágható.
2. A lisztet egy lapos tányérba öntjük, összekeverjük őrölt fekete borssal. A sajtot megforgatjuk a lisztben.
3. Nagy lángon olajat hevítünk egy serpenyőben. Beletesszük a sajtot, 1 percig sütjük, amíg megbarnul és alul ropogós lesz. Óvatosan megfordítjuk, hogy a másik oldala is megsüljön.
4. Kivesszük, tálra tesszük, megszórjuk oreganóval. Forrón tálaljuk, citromgerezdekkel és friss kenyérrel.
A kefalograviera és a kefalotyri Görögországból származó halvány, kemény juhsajt.
Könnyű, száraz, fiatalon fogyasztandó, zamatos, kevés csersavval rendelkező vörösbor illik hozzá.