Görög húsgombóc



Elkészítés:
1. A kenyérre annyi vizet öntünk, hogy ellepje, majd a lehető legjobban kicsavarjuk. Egy nagy tálba tesszük a darált húsokat, a petrezselymet, a mentát, a hagymát, a köményt, a tojást, a sajtot és a kenyeret. Ízesítjük. Kézzel 2-3 percen keresztül simára gyúrjuk. Letakarjuk, és 30 percre a hűtőbe tesszük.
2. A lisztet egy lapos tányérba öntjük. Nedves kézzel csapott evőkanálnyi húsmasszából gombócot formálunk. Beleforgatjuk a lisztbe. Közepes lángon olajat hevítünk. Adagonként 3-5 percig sütjük a golyókat, amíg megbarnulnak és átsülnek. Papírtörlőn lecsepegtetjük. Forrón tálaljuk.
A fenti mennyiségekből kb. 28 gombócot készíthetünk.