Görög húsgombóc

Elkészítési idő: 75 perc Munkaidő: 45 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Görög húsgombóc
Adag: 6-8 főre (28 darab)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
½ csésze reszelt kefalotiri sajt
vagy
½ csésze reszelt parmezán sajt
4 szelet fehérkenyér
½ csésze finomliszt
1 db reszelt hagyma
½ kiskanál őrölt kömény
1 db tojás
1 evőkanál apróra vágott, friss petrezselyem
1 evőkanál apróra vágott, friss mentalevél
A sütéshez:
igény szerint olívaolaj

Elkészítés:

1. A kenyérre annyi vizet öntünk, hogy ellepje, majd a lehető legjobban kicsavarjuk. Egy nagy tálba tesszük a darált húsokat, a petrezselymet, a mentát, a hagymát, a köményt, a tojást, a sajtot és a kenyeret. Ízesítjük. Kézzel 2-3 percen keresztül simára gyúrjuk. Letakarjuk, és 30 percre a hűtőbe tesszük.

2. A lisztet egy lapos tányérba öntjük. Nedves kézzel csapott evőkanálnyi húsmasszából gombócot formálunk. Beleforgatjuk a lisztbe. Közepes lángon olajat hevítünk. Adagonként 3-5 percig sütjük a golyókat, amíg megbarnulnak és átsülnek. Papírtörlőn lecsepegtetjük. Forrón tálaljuk.

A fenti mennyiségekből kb. 28 gombócot készíthetünk.

Görög húsgombóc
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 5323 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Nélkülözhetetlen vendégváró falatok Nélkülözhetetlen vendégváró falatok
(Vince Kiadó, 2004)

A vendégváró falatok a szakácsművészet modern, rugalmas és látványos elemei. Gusztusos "apróságok" elegáns tálalásban - a hangsúly mégis mindenkor az egyszerűségen és az ízléses tálaláson van. Sem kés, sem villa nem... bővebben...
Görög húsgombóc
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Nélkülözhetetlen vendégváró falatok Nélkülözhetetlen vendégváró falatok
(Vince Kiadó, 2004)

A vendégváró falatok a szakácsművészet modern, rugalmas és látványos elemei. Gusztusos "apróságok" elegáns tálalásban - a hangsúly mégis mindenkor az egyszerűségen és az ízléses tálaláson van. Sem kés, sem villa nem... bővebben...
vegetáriánus ételek