Kalamári romana

Calamares a la romana, Rabas

| Kalamári romana receptek
Elkészítési idő: 50 perc Munkaidő: 20 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Kalamári romana
Adag: 6-8 főre (30 darab)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
35 dkg tisztított kalamári
¼ kiskanál fekete bors
½ kiskanál
4 dkg finomliszt
A sütéshez:
igény szerint olaj
A tálaláshoz:
1 db citrom

Elkészítés:

1. A kalamári „csövét" 1 cm-es karikákra vágjuk. Összekeverjük a sóval, letakarjuk, és a hűtőbe tesszük 30 percre, majd leszárítjuk papírtörlőn.

2. Összekeverjük a lisztet és a borsot egy tálban. Egy vastag falú edényt harmadáig megtöltünk olajjal, és felhevítjük. Az olaj akkor elég meleg, ha egy kenyérkocka 15 másodperc alatt aranyszínűre pirul benne. Néhány tintahalkarikát a lisztben megforgatunk, és hosszú nyelű kanállal olykor megforgatva 3 percig sütjük, amíg megbarnul és ropogós lesz. A maradékot is lisztbe forgatjuk, megsütjük, papírtörlőn lecsepegtetjük, és a citromgerezdekkel forrón tálaljuk.

A fenti mennyiségből kb. 30 darabot készíthetünk.

Kalamári romana
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 3701 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Nélkülözhetetlen vendégváró falatok Nélkülözhetetlen vendégváró falatok
(Vince Kiadó, 2004)

A vendégváró falatok a szakácsművészet modern, rugalmas és látványos elemei. Gusztusos "apróságok" elegáns tálalásban - a hangsúly mégis mindenkor az egyszerűségen és az ízléses tálaláson van. Sem kés, sem villa nem... bővebben...
Kalamári romana
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Nélkülözhetetlen vendégváró falatok Nélkülözhetetlen vendégváró falatok
(Vince Kiadó, 2004)

A vendégváró falatok a szakácsművészet modern, rugalmas és látványos elemei. Gusztusos "apróságok" elegáns tálalásban - a hangsúly mégis mindenkor az egyszerűségen és az ízléses tálaláson van. Sem kés, sem villa nem... bővebben...
most van szezonja