Tequilában érlelt bélszín

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 20 perc kis gyakorlattal elkészíthető drága
Tequilában érlelt bélszín
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
3 evőkanál tequila
4 szelet marhahátszín
vagy
4 szelet marhabélszín
2 evőkanál olívaolaj
3 evőkanál frissen préselt/facsart narancslé
1 evőkanál friss zöldcitromlé
3 gerezd zúzott fokhagyma
2 teáskanál chilipor
2 teáskanál őrölt római kömény
1 teáskanál szárított oregánó
ízlés szerint bors
ízlés szerint
Grillezéshez:
kevés olaj

Elkészítés:

1. Az olívaolajat a tequilával, a narancs- és zöldcitromlével, a fokhagymával, chilivel, római köménnyel, oregánóval, sóval, borssal egy nagy, lapos cserép- vagy üvegtálban alaposan kikeverjük. Belefektetjük a hússzeleteket, és megforgatjuk benne, hogy mindenütt érje a páclé. Lefedve, legalább 2 órára, de legjobb, ha egész éjszakára hűtőbe tesszük. Időnként megforgatjuk.

2. Felforrósítjuk a grillsütőt, a rácsot beolajozzuk. Megvárjuk, amíg a steak szobahőmérsékletűre melegszik, majd kiemeljük a pácléből. Tüzes faszén fölött, oldalanként 3-4 perc alatt közepesen, vagy kívánság szerint kicsit tovább a grillen hagyva, teljesen átsütjük. Sütés közben a maradék páclével többször is megkenjük. Nyomban tálaljuk.

Fűszeres, erőteljes ízű, igen testes, száraz, karakteres vörösbor illik hozzá.
Kiváló, igen testes, elegáns száraz vörösbor illik hozzá.
Tequilában érlelt bélszín
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2124 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Mexikói konyha Mexikói konyha
(Vince Kiadó, 2011)

A vibrálóan eleven és izgalmas mexikói konyhát különféle kultúrák sok évszázados konyhaművészeti hagyományainak bonyolult rétegződése alakította igazi „fúziós” konyhává. Az azték, tolték, zapoték és maja törzsek... bővebben...
Tequilában érlelt bélszín
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Mexikói konyha Mexikói konyha
(Vince Kiadó, 2011)

A vibrálóan eleven és izgalmas mexikói konyhát különféle kultúrák sok évszázados konyhaművészeti hagyományainak bonyolult rétegződése alakította igazi „fúziós” konyhává. Az azték, tolték, zapoték és maja törzsek... bővebben...
bevásárlólista