Marhahússaláta avokádóval és babbal



Elkészítés:
1. A megmosott marhahúst a fokhagymával, a zöldcitromlé és az olaj felével üveg- vagy cseréptálba fektetjük. Sózzuk, borsozzuk, és letakarva legalább 30 percig pácoljuk.
2. Az öntethez a maradék zöldcitromlét és olajat a borecettel, chilivel, római köménnyel és pirospaprikával kikeverjük egy kisebb üvegtálkában. További felhasználásig félretesszük.
3. A steaket serpenyőben vagy grillen pirosra pirítva ízlés szerint félig vagy teljesen átsütjük. Vágódeszkára csúsztatjuk, csíkokra vágjuk, és félretesszük. Melegen tartjuk vagy hűlni hagyjuk.
4. Az újhagymát összeforgatjuk a salátával, és tálra rendezzük. Az öntet felét rálocsoljuk, és megrakjuk a lecsepegtetett kukoricával, babbal, az avokádó- és paradicsomdarabokkal. Meghintjük az apróra vágott chilivel és korianderzölddel.
5. A marhahúscsíkokat a tetejére halmozzuk, megszórjuk az összetört tortillachipsszel, és meglocsoljuk a maradék salátaöntettel.