Marhahússaláta avokádóval és babbal

Elkészítési idő: 65 perc Munkaidő: 35 perc könnyen elkészíthető drága
Marhahússaláta avokádóval és babbal
Adag: 4-6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
1 db avokádó
vagy
40 dkg konzerv tarkabab
vagy
40 dkg konzerv fekete szójabab
vagy
40 dkg konzerv vörösbab
4 evőkanál extraszűz olívaolaj
4 gerezd finomra vágott fokhagyma
¼ teáskanál chilipor
¼ teáskanál őrölt római kömény
½ teáskanál pirospaprika
1 db zöldcitrom leve
1 evőkanál borecet
3 evőkanál friss, apróra vágott korianderzöld
20 dkg friss salátalevél
5 db karikára vágott újhagyma
20 dkg kukorica
2 db érett, kockára vágott paradicsom
¼ db friss, apróra vágott zöld chilipaprika
vagy
¼ db friss, apróra vágott piros chilipaprika
maréknyi tortillachips
ízlés szerint bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A megmosott marhahúst a fokhagymával, a zöldcitromlé és az olaj felével üveg- vagy cseréptálba fektetjük. Sózzuk, borsozzuk, és letakarva legalább 30 percig pácoljuk.

2. Az öntethez a maradék zöldcitromlét és olajat a borecettel, chilivel, római köménnyel és pirospaprikával kikeverjük egy kisebb üvegtálkában. További felhasználásig félretesszük.

3. A steaket serpenyőben vagy grillen pirosra pirítva ízlés szerint félig vagy teljesen átsütjük. Vágódeszkára csúsztatjuk, csíkokra vágjuk, és félretesszük. Melegen tartjuk vagy hűlni hagyjuk.

4. Az újhagymát összeforgatjuk a salátával, és tálra rendezzük. Az öntet felét rálocsoljuk, és megrakjuk a lecsepegtetett kukoricával, babbal, az avokádó- és paradicsomdarabokkal. Meghintjük az apróra vágott chilivel és korianderzölddel.

5. A marhahúscsíkokat a tetejére halmozzuk, megszórjuk az összetört tortillachipsszel, és meglocsoljuk a maradék salátaöntettel.

Marhahússaláta avokádóval és babbal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1667 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Mexikói konyha Mexikói konyha
(Vince Kiadó, 2011)

A vibrálóan eleven és izgalmas mexikói konyhát különféle kultúrák sok évszázados konyhaművészeti hagyományainak bonyolult rétegződése alakította igazi „fúziós” konyhává. Az azték, tolték, zapoték és maja törzsek... bővebben...
Marhahússaláta avokádóval és babbal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Mexikói konyha Mexikói konyha
(Vince Kiadó, 2011)

A vibrálóan eleven és izgalmas mexikói konyhát különféle kultúrák sok évszázados konyhaművészeti hagyományainak bonyolult rétegződése alakította igazi „fúziós” konyhává. Az azték, tolték, zapoték és maja törzsek... bővebben...
hírlevél