Oaxacai tojás

Elkészítési idő: 35 perc Munkaidő: 35 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Oaxacai tojás
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
100 dkg érett paradicsom
8 db tojás
2 db friss, édes zöld chilipaprika
12 db hámozott, félbevágott gyöngyhagyma
8 gerezd hámozatlan fokhagyma
1 csipet szárított oregánó
1 csipet kristálycukor
1 evőkanál sűrített paradicsom
2 evőkanál napraforgóolaj
1 evőkanál friss, apróra vágott korianderzöld
ízlés szerint
ízlés szerint bors

Elkészítés:

1. Egy vastag aljú serpenyőt szárazon felforrósítunk. Beledobjuk a paradicsomot egészben, és nagy lángon, egyszer-kétszer megforgatva, gyorsan barnára pirítjuk. Kivesszük a serpenyőből, és hűlni hagyjuk.

2. Utána a gyöngyhagymát, a héjas fokhagymát meg a chilit dobjuk a serpenyőbe, és nagy lángon ezeket is megpirítjuk. Kiöntjük a serpenyőből, és hűlni hagyjuk.

3. A kihűlt paradicsomot feldaraboljuk, és héjastól turmixgépbe vagy robotgépbe töltjük. A sült chilit kimagozzuk, meghámozzuk és feldaraboljuk. A fokhagymagerezdeket is megtisztítjuk, és a gyöngyhagymával együtt durvára aprítjuk. A felaprított zöldségeket a paradicsomhoz adjuk.

4. Darabos pürévé turmixoljuk, majd római köménnyel és oregánóval fűszerezzük. Sózzuk, borsozzuk, és ízlés szerint csipetnyi cukorral ízesítjük.

5. Az olaj felét teflonserpenyőben felforrósítjuk. Merőkanálnyi kissé felvert tojást öntünk bele, és vékony omlettet sütünk belőle. Az olajat pótoljuk, a maradék tojásból is omletteket sütünk, és tálra halmozzuk, majd vékony csíkokra metéljük.

6. A mártást felforraljuk, utánízesítjük, és belekeverjük a sűrített paradicsomot. A csíkokra vágott omlettet a mártásba forgatjuk, és apróra vágott korianderzölddel meghintve tálaljuk.

Oaxacai tojás
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1659 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Mexikói konyha Mexikói konyha
(Vince Kiadó, 2011)

A vibrálóan eleven és izgalmas mexikói konyhát különféle kultúrák sok évszázados konyhaművészeti hagyományainak bonyolult rétegződése alakította igazi „fúziós” konyhává. Az azték, tolték, zapoték és maja törzsek... bővebben...
Oaxacai tojás
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Mexikói konyha Mexikói konyha
(Vince Kiadó, 2011)

A vibrálóan eleven és izgalmas mexikói konyhát különféle kultúrák sok évszázados konyhaművészeti hagyományainak bonyolult rétegződése alakította igazi „fúziós” konyhává. Az azték, tolték, zapoték és maja törzsek... bővebben...
van itthon