Zöldséges tostada

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 45 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Zöldséges tostada
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
3 db érett, kockára vágott paradicsom
4 db friss kukoricatortilla
40 dkg főtt fekete szójabab
3 db karikára vágott újhagyma
3 levél csíkokra vágott római saláta
12 dkg darabolt zöldbab
1 teáskanál őrölt pirospaprika
1 db kimagozott, kockára vágott piros húsú kaliforniai paprika
1 teáskanál chilipor
3 gerezd finomra vágott fokhagyma
1 db kockára vágott sárgarépa
2 evőkanál napraforgóolaj
2 db kockára vágott burgonya
½ teáskanál őrölt római kömény
22 dkg feta sajt
kevés szárított oregánó
Sütéshez:

Elkészítés:

1. A tostadához a tortillákat teflonserpenyőben, kevés olajon ropogósra sütjük, és félretesszük.

2. A maradék olajat a serpenyőben felforrósítjuk, és a burgonyát meg a sárgarépát 10 perc alatt puhára pároljuk benne. Hozzáadjuk a fokhagymát, a kaliforniai paprikát, a chiliport, pirospaprikát és római köményt. 2-3 percig együtt sütjük, amíg a paprika is megpuhul.

3. Hozzáadjuk a paradicsomot, a zöldbabot, amit előtte előfőztünk, és néhány csipetnyi oregánót. 8-10 perc alatt puhára főzzük. Akkor jó, ha sűrű, mártásszerű keveréket kapunk. Ne legyen nagyon száraz, ha kell, kevés vízzel lazítsuk.

4. A grillsütőt közepes fokozatra kapcsoljuk. A fekete babot amit előtte megfőztünk és lecsepegtettünk egy kevés vízzel átforrósítjuk, melegen tartjuk. A tortillákat a grillsütőben megmelegítjük.

5. A forró tortillalapok közepére tesszük a babpürét, rámorzsoljuk a feta sajtot, és néhány kanál forró zöldséges mártást halmozunk rá. Meghintjük salátacsíkokkal, újhagymával, és nyomban az asztalra adjuk.

Zöldséges tostada
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1167 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Mexikói konyha Mexikói konyha
(Vince Kiadó, 2011)

A vibrálóan eleven és izgalmas mexikói konyhát különféle kultúrák sok évszázados konyhaművészeti hagyományainak bonyolult rétegződése alakította igazi „fúziós” konyhává. Az azték, tolték, zapoték és maja törzsek... bővebben...
Zöldséges tostada
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Mexikói konyha Mexikói konyha
(Vince Kiadó, 2011)

A vibrálóan eleven és izgalmas mexikói konyhát különféle kultúrák sok évszázados konyhaművészeti hagyományainak bonyolult rétegződése alakította igazi „fúziós” konyhává. Az azték, tolték, zapoték és maja törzsek... bővebben...
recepttár