Sült apróhal

Elkészítési idő: 20 perc Munkaidő: 15 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Sült apróhal
Adag: 6-8 adag
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
50 dkg apróhal
2 kiskanál friss, apróra vágott petrezselyemzöld
4 dkg finomliszt
2 kiskanál tengeri só
ízlés szerint olívaolaj
A tálaláshoz:
1 db cikkekre vágott citrom

Elkészítés:

1. Az apróhalat és a sót egy tálban alaposan elkeverjük. Letakarjuk, és a hűtőbe tesszük.

2. Az átszitált lisztféléket és a petrezselymet egy tálba tesszük, őrölt borsot adunk hozzá. Egy vastag falú edényt harmadáig megtöltünk olajjal, és felhevítjük. Az olaj akkor elég meleg, ha egy kenyérkocka 15 másodperc alatt aranyszínűre pirul benne. Az apróhal harmadát a lisztbe forgatjuk, lerázzuk a felesleget, és 1,5 percig sütjük, amíg ropogós lesz. Szűrőkanállal kiszedjük, papírtörlőn lecsepegtetjük. A maradék apróhalat még két adagban sütjük ki.

3. Ismét felhevítjük az olajat, és mindegyik adagot újra 1 percig sütjük, amíg kissé megbarnul. Papírtörlőn lecsepegtetjük, és forrón tálaljuk, a citromgerezdekkel.

Sült apróhal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 13247 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Nélkülözhetetlen vendégváró falatok Nélkülözhetetlen vendégváró falatok
(Vince Kiadó, 2004)

A vendégváró falatok a szakácsművészet modern, rugalmas és látványos elemei. Gusztusos "apróságok" elegáns tálalásban - a hangsúly mégis mindenkor az egyszerűségen és az ízléses tálaláson van. Sem kés, sem villa nem... bővebben...
Sült apróhal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Nélkülözhetetlen vendégváró falatok Nélkülözhetetlen vendégváró falatok
(Vince Kiadó, 2004)

A vendégváró falatok a szakácsművészet modern, rugalmas és látványos elemei. Gusztusos "apróságok" elegáns tálalásban - a hangsúly mégis mindenkor az egyszerűségen és az ízléses tálaláson van. Sem kés, sem villa nem... bővebben...
könyvek

Kapcsolódó receptek (apróhal összetevők alapján)