Humusz

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 30 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Humusz
Adag: 2 adag
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
12 dkg száraz csicseriborsó
1 evőkanál olívaolaj
1 kisebb apróra vágott hagyma
3 gerezd zúzott fokhagyma
másfél kiskanál őrölt kömény
2 evőkanál citromlé
1 csipet cayenni bors
Külön:
1 és ¼ dl olívaolaj

Elkészítés:

1. A csicseriborsót egy nagy tálba tesszük, bőven öntünk rá vizet, és egy éjszakán át áztatjuk. Leöblítjük, és egy nagy fazék forró vízbe tesszük. 60 percen át letakarva főzzük közepes hőmérsékleten, amíg megpuhul. Leszűrjük, és visszatesszük az edénybe.

2. Hozzáadjuk az 1 evőkanálnyi olívaolajat, a hagymát, a köményt és a cayenne-borsot, és nagy lángon főzzük 1 percig.

3. Robotgépbe tesszük, hozzáadjuk a citromlét, a félretett olívaolajat és a fokhagymát, sózzuk és krémesre keverjük. Ha lágyabban szeretjük, egy kis vizet adunk hozzá.

Humusz
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2557 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Nélkülözhetetlen vendégváró falatok Nélkülözhetetlen vendégváró falatok
(Vince Kiadó, 2004)

A vendégváró falatok a szakácsművészet modern, rugalmas és látványos elemei. Gusztusos "apróságok" elegáns tálalásban - a hangsúly mégis mindenkor az egyszerűségen és az ízléses tálaláson van. Sem kés, sem villa nem... bővebben...
Humusz
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Nélkülözhetetlen vendégváró falatok Nélkülözhetetlen vendégváró falatok
(Vince Kiadó, 2004)

A vendégváró falatok a szakácsművészet modern, rugalmas és látványos elemei. Gusztusos "apróságok" elegáns tálalásban - a hangsúly mégis mindenkor az egyszerűségen és az ízléses tálaláson van. Sem kés, sem villa nem... bővebben...
lexikon