Sült csicseriborsó

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 35 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Sült csicseriborsó
Adag: 7 adag (420 dkg)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
210 dkg szárított csicseriborsó
½ kiskanál cayenni bors
½ kiskanál csípős pirospaprika
vagy
3 és fél kiskanál piros édes paprika
ízlés szerint
A sütéshez:
igény szerint olaj

Elkészítés:

1. A csicseriborsót egy nagy edénybe tesszük, bőven öntünk rá vizet, majd egy éjszakán át áztatjuk. Leszűrjük, és papírtörlőn lecsepegtetjük.

2. Egy vastag falú edényt harmadáig megtöltünk olajjal, és felhevítjük. Az olaj akkor elég meleg, ha egy kenyérkocka 15 másodperc alatt aranyszínűre pirul benne. A csicseriborsó felét 3 percig sütjük. Szűrőkanállal kiszedjük, majd kisütjük a maradékot is. Fedjük le a serpenyő felét, mert néhány szem borsó „kiugorhat".

3. Néhány perc elteltével a csicseriborsót adagonként újra sütjük 3 percig, amíg megbarnul. Lecsepegtetjük. A paprikát összekeverjük a sóval és a cayenne-borssal, és rászórjuk a forró csicseriborsóra. Hagyjuk kihűlni.

Sült csicseriborsó
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2279 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Nélkülözhetetlen vendégváró falatok Nélkülözhetetlen vendégváró falatok
(Vince Kiadó, 2004)

A vendégváró falatok a szakácsművészet modern, rugalmas és látványos elemei. Gusztusos "apróságok" elegáns tálalásban - a hangsúly mégis mindenkor az egyszerűségen és az ízléses tálaláson van. Sem kés, sem villa nem... bővebben...
Sült csicseriborsó
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Nélkülözhetetlen vendégváró falatok Nélkülözhetetlen vendégváró falatok
(Vince Kiadó, 2004)

A vendégváró falatok a szakácsművészet modern, rugalmas és látványos elemei. Gusztusos "apróságok" elegáns tálalásban - a hangsúly mégis mindenkor az egyszerűségen és az ízléses tálaláson van. Sem kés, sem villa nem... bővebben...
van itthon