Labne

Labneh

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 20 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Labne
Eljárások: formázás, hűtés, marinálás
Adag: 3-4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
50 dkg zsírdús joghurt
1 kiskanál fekete bors
3 és fél dl olívaolaj
2 kiskanál tengeri só
1 evőkanál szárított oregánó
2 kiskanál szárított kakukkfű

Elkészítés:

1. Egy 60 x 30 cm-es muszlindarabot (gézt) félbehajtunk, hogy 30 cm-es négyzetet kapjunk.

2. Összekeverjük a joghurtot, a sót és a fekete borsot egy tálban. A keveréket egy fakanál nyelére felakasztott gézdarabon keresztül - alá tálat helyezve - 3 napig csepegni hagyjuk a hűtőben.

3. Összekeverjük az oregánót és a kakukkfüvet egy lapos tálban. Az olaj felét egy félliteres üvegbe öntjük, és beletesszük a babérlevelet.

4. Csapott evőkanálnyi lecsöpögött joghurtot golyóvá formálunk. Megforgatjuk a fűszerkeverékben, és az olajos üvegbe tesszük. A maradék olajat a tetejére öntjük, hogy ellepje, majd lezárjuk, és legalább 1 napig a hűtőben tároljuk. Szobahőmérsékleten tálaljuk, ropogós kenyérrel.

A fenti mennyiségekből kb. 12 darabot készíthetünk.

Könnyű, száraz, fiatalon fogyasztandó, zamatos, kevés csersavval rendelkező vörösbor illik hozzá.
Labne
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 819 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Nélkülözhetetlen vendégváró falatok Nélkülözhetetlen vendégváró falatok
(Vince Kiadó, 2004)

A vendégváró falatok a szakácsművészet modern, rugalmas és látványos elemei. Gusztusos "apróságok" elegáns tálalásban - a hangsúly mégis mindenkor az egyszerűségen és az ízléses tálaláson van. Sem kés, sem villa nem... bővebben...
Labne
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Nélkülözhetetlen vendégváró falatok Nélkülözhetetlen vendégváró falatok
(Vince Kiadó, 2004)

A vendégváró falatok a szakácsművészet modern, rugalmas és látványos elemei. Gusztusos "apróságok" elegáns tálalásban - a hangsúly mégis mindenkor az egyszerűségen és az ízléses tálaláson van. Sem kés, sem villa nem... bővebben...
recept beküldése