Tehinás és chilis pálmalevél

Elkészítési idő: 75 perc Munkaidő: 25 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Tehinás és chilis pálmalevél
Adag: 2 tepsi (32 darab)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
1 db apróra vágott, kimagozott piros chilipaprika
13 dkg tehina
½ kiskanál őrölt pirospaprika

Elkészítés:

1. Előmelegítjük a sütőt 200 fokra.

2. A tehinát, a chilit és az őrölt pirospaprikát egy tálba tesszük, megsózzuk, és összekeverjük. A krém felét egyenletesen az egyik levél tésztára kenjük, egészen a széléig.

3. Az egyik levél tészta két oldalát behajtjuk a közepe felé, szélei középen találkoznak. Ezután az egyik felét a másikra ráhajtjuk, mintha becsuknánk egy könyvet. Ugyanezt tesszük a másik réteg tésztával és a krém másik felével. Ezután a tésztát legalább 30 percre a hűtőbe tesszük, hogy kissé megkeményedjen, és könnyebben dolgozzunk vele.

4. A tésztát 1 cm-es szeletekre vágjuk. Két tepsit kibélelünk sütőpapírral, rátesszük a pálmaleveleket, de nem túl közel egymáshoz, mert sütés közben kissé megdagadnak.

5. 10-12 percig sütjük a tésztát az egyik oldalán, majd megfordítjuk, és a másik oldalon is sütjük 5-6 percig, amíg aranyszínű lesz. Szobahőmérsékleten vagy hidegen a legfinomabb.

A pálmaleveleket le is fagyaszthatjuk: felszeleteljük, de nem sütjük meg, hanem tálcán tesszük a mélyhűtőbe, és ha megfagyott, műanyag zacskóba tesszük. Sütés előtt hagyjuk fölengedni. A kisütött pálmalevél légmentesen záródó dobozban 1 hétig tárolható. Ha megpuhul, közepesen meleg sütőben 3-5 perc alatt ismét ropogósra sütjük, majd rácson hagyjuk kihűlni.
A tehina zúzott szezámmagból készült, sűrű krém. A Közel-Keleten kedvelt humusz egyik összetevője, de az arab konyhákban gyakran használják más mártásokhoz, krémekhez is.
Tehinás és chilis pálmalevél
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1839 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Nélkülözhetetlen vendégváró falatok Nélkülözhetetlen vendégváró falatok
(Vince Kiadó, 2004)

A vendégváró falatok a szakácsművészet modern, rugalmas és látványos elemei. Gusztusos "apróságok" elegáns tálalásban - a hangsúly mégis mindenkor az egyszerűségen és az ízléses tálaláson van. Sem kés, sem villa nem... bővebben...
Tehinás és chilis pálmalevél
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Nélkülözhetetlen vendégváró falatok Nélkülözhetetlen vendégváró falatok
(Vince Kiadó, 2004)

A vendégváró falatok a szakácsművészet modern, rugalmas és látványos elemei. Gusztusos "apróságok" elegáns tálalásban - a hangsúly mégis mindenkor az egyszerűségen és az ízléses tálaláson van. Sem kés, sem villa nem... bővebben...
facebook