Sajtos cukkinivirág

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 80 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Sajtos cukkinivirág
Adag: 5 főre (15 adag)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
vagy
11 és ¼ dkg finomliszt
5 db filézett szardínia
1 dkg friss élesztő
vagy
½ dkg szárított élesztő
A sütéshez:
ízlés szerint olaj

Elkészítés:

1. A lisztet és egy és egynegyed kiskanál sót egy tálba tesszük, a közepébe mélyedést nyomunk. Az élesztőt elkeverjük egy és egynegyed csésze meleg vízben, s ha felolvadt, a liszthez öntjük. Fokozatosan sűrű tésztát keverünk. Letakarjuk műanyag fóliával, és 60 percig meleg helyre tesszük. Ne keverjük.

2. Óvatosan kinyitjuk a cukkinivirágot és kivesszük a porzószálat. Megmossuk, lecsepegtetjük. A sajtot 1 cm-es kockákra, a szardellákat 1,5 cm-es darabokra vágjuk.

3. Egy sajtkockát és egy darab szardellát teszünk mindegyik virág közepébe. Ráhajtjuk a szirmokat. Egy vastag falú edényt harmadáig megtöltünk olajjal, és felhevítjük. Az olaj akkor elég meleg, ha egy kenyérkocka 15 másodperc alatt aranyszínűre pirul benne. A virágokat a tésztába mártjuk, lerázzuk a fölösleget. Adagonként 1-2 percig sütjük, amíg megdagad és kissé megbarnul. Papírtörlőn lecsepegtetjük. Forrón tálaljuk.

Sajtos cukkinivirág
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1844 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Nélkülözhetetlen vendégváró falatok Nélkülözhetetlen vendégváró falatok
(Vince Kiadó, 2004)

A vendégváró falatok a szakácsművészet modern, rugalmas és látványos elemei. Gusztusos "apróságok" elegáns tálalásban - a hangsúly mégis mindenkor az egyszerűségen és az ízléses tálaláson van. Sem kés, sem villa nem... bővebben...
Sajtos cukkinivirág
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Nélkülözhetetlen vendégváró falatok Nélkülözhetetlen vendégváró falatok
(Vince Kiadó, 2004)

A vendégváró falatok a szakácsművészet modern, rugalmas és látványos elemei. Gusztusos "apróságok" elegáns tálalásban - a hangsúly mégis mindenkor az egyszerűségen és az ízléses tálaláson van. Sem kés, sem villa nem... bővebben...
szólj hozzá, értékelj