Karfiol bundában

Elkészítési idő: 60 perc Munkaidő: 30 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Karfiol bundában
Adag: 10-12 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
60 dkg karfiol
dl víz
½ kiskanál
2 db tojás
1 kiskanál őrölt kurkuma
1 kiskanál őrölt koriander
2 kiskanál őrölt kömény
5 dkg besanliszt
1 csipet cayenni bors
A sütéshez:
igény szerint olaj

Elkészítés:

1. A karfiolt falatnyi darabokra vágjuk. A lisztet és a fűszereket egy tálba tesszük, hozzákeverünk sót, és mélyedést nyomunk a közepébe.

2. Összekeverünk egy kissé felvert tojást és a tojássárgáját a vízzel, apránként beleöntjük a lisztbe, és addig keverjük, amíg csomómentes lesz a tészta. Letakarjuk, és 30 percig pihentetjük.

3. Egy vastag falú edényt harmadáig megtöltünk olajjal, és 180 fokra hevítjük. Az olaj akkor elég meleg, ha egy kenyérkocka 15 másodperc alatt aranyszínűre pirul benne. A száránál megfogjuk a karfiolt, a tésztába mártjuk, lerázzuk a felesleget. Adagonként 3-4 percig sütjük, amíg feldagad és megbarnul. Lecsurgatjuk, ízesítjük, s forrón tálaljuk.

A fenti mennyiségekből kb. 40 darabot készíthetünk.

Száraz, vörös habzóbor illik hozzá.
Karfiol bundában
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2145 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Nélkülözhetetlen vendégváró falatok Nélkülözhetetlen vendégváró falatok
(Vince Kiadó, 2004)

A vendégváró falatok a szakácsművészet modern, rugalmas és látványos elemei. Gusztusos "apróságok" elegáns tálalásban - a hangsúly mégis mindenkor az egyszerűségen és az ízléses tálaláson van. Sem kés, sem villa nem... bővebben...
Karfiol bundában
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Nélkülözhetetlen vendégváró falatok Nélkülözhetetlen vendégváró falatok
(Vince Kiadó, 2004)

A vendégváró falatok a szakácsművészet modern, rugalmas és látványos elemei. Gusztusos "apróságok" elegáns tálalásban - a hangsúly mégis mindenkor az egyszerűségen és az ízléses tálaláson van. Sem kés, sem villa nem... bővebben...
hírlevél