Csirkés tekercs

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 75 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Csirkés tekercs
Adag: 11 főre (44 darab)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
14 és ⅓ lap rétestészta
1 nagyobb csíkokra vágott sült csirke
1 és ⅓ dl csirke erőleves
6 ⅔ dkg vaj
1 és ⅓ dl tej
2 ¾ dkg reszelt parmezán sajt
2 és ¼ evőkanál finomliszt
1 nagy összevágott hagyma
2 kiskanál friss kakukkfű
2 ¾ dkg zsemlemorzsa
2 és ¼ db tojás
Tészta kenéséhez:
15 és ⅓ dkg olvasztott vaj

Elkészítés:

1. A vajat felolvasztjuk egy edényben, és beletesszük a hagymát. Kis lángon 12 percig pároljuk, amíg megpuhul, néha megkeverjük. Nagyobbra vesszük a lángot, és beletesszük a fokhagymát. 1 percig pirítjuk kevergetve, majd hozzáadjuk a lisztet, és további 1 percig pirítjuk. Levesszük a tűzről, és fokozatosan belekeverjük az erőlevest és a tejet. Visszatesszük a lángra, és folyamatosan kevergetjük, amíg felforr és besűrűsödik. 1 percig forraljuk, majd levesszük a tűzről, és beletesszük a csirkét, a parmezánt, a kakukkfüvet, a zsemlemorzsát, a sót és a borsot. Hagyjuk kihűlni, majd hozzáadjuk a tojást.

2. A sütőt 220 fokra (gáz: 7) előmelegítjük. Vékonyan kiolajozunk három tepsit.

3. Keresztben elharmadoljuk a tésztát. Egy darab tésztát a deszkára teszünk úgy, hogy rövidebbik oldala legyen felénk (a többit letakarjuk nedves ruhával). A félretett olvasztott vajjal bekenjük, és egy csapott evőkanál csirkés keveréket teszünk a hozzánk közel eső szélére. Oldalt behajtjuk, majd alulról szorosan feltekerjük - egy 8 cm-es tekercset kapunk. A tepsire tesszük, a tetejét bekenjük vajjal. Elkészítjük a többit is.

4. 15 percig sütjük a sütő felső részén, amíg jól megbarnul. Forrón tálaljuk.

A fenti mennyiségekből 40 tekercset készíthetünk.

Csirkés tekercs
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1170 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Nélkülözhetetlen vendégváró falatok Nélkülözhetetlen vendégváró falatok
(Vince Kiadó, 2004)

A vendégváró falatok a szakácsművészet modern, rugalmas és látványos elemei. Gusztusos "apróságok" elegáns tálalásban - a hangsúly mégis mindenkor az egyszerűségen és az ízléses tálaláson van. Sem kés, sem villa nem... bővebben...
Csirkés tekercs
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Nélkülözhetetlen vendégváró falatok Nélkülözhetetlen vendégváró falatok
(Vince Kiadó, 2004)

A vendégváró falatok a szakácsművészet modern, rugalmas és látványos elemei. Gusztusos "apróságok" elegáns tálalásban - a hangsúly mégis mindenkor az egyszerűségen és az ízléses tálaláson van. Sem kés, sem villa nem... bővebben...
vegetáriánus ételek