Rizibizi



Elkészítés:
1. Az összevagdalt hagymát 3 dkg vajon megfonnyasztjuk, és a tört fokhagymát, az összevagdalt zeleriszárat és sonkát hozzáadva puhára pároljuk (1. kép).
2. A borsót beleforgatjuk, a borral felöntjük, és addig hagyjuk a tűzön, amíg a bor elpárolog (2. kép).
3. A leveskockákat a vízbe morzsoljuk, és addig forraljuk, amíg feloldódik (3. kép). A rizst a zöldborsós keveréken pár percig pároljuk, majd a húsleves egynegyedével felengedjük. Addig keverjük a tűzön, amíg elpárolog, majd ismét levessel felengedjük. Ezt addig folytatjuk, amíg a rizs meg nem puhult (4.kép).
4. Az edényt a tűzről levéve a reszelt sajtot, az összevagdalt mentalevelet és petrezselymet belekeverjük, megborsozzuk, ha kell, utánasózzuk.
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |