Guacamole

Avokádókrém

Elkészítési idő: 20 perc Munkaidő: 20 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Guacamole
Adag: 8 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
4 nagy érett avokádó
2 gerezd zúzott fokhagyma
2 db apróra vágott, kimagozott zöld chilipaprika
4 teáskanál olívaolaj
1 fej finomra vágott vöröshagyma
2 db zöldcitrom leve
¼ teáskanál őrölt római kömény
1 evőkanál apróra vágott korianderzöld
ízlés szerint bors
ízlés szerint
Diszítéshez:
kevés apróra vágott korianderzöld

Elkészítés:

1. Az avokádók húsát nagyobb darabokra vágjuk. Üveg- vagy cseréptálba tesszük, ráfacsarjuk a zöldcitromlét, és meglocsoljuk az olívaolajjal.

2. Villával összetörjük, ízlés szerint darabosra vagy pépesebbre. Beleforgatjuk a vöröshagymát, a chilit, a fokhagymát, a római köményt, a felaprított korianderzöldet, végül sózzuk, borsozzuk ízlés szerint.

3. Tálalótálba szedjük, és nyomban az asztalra adjuk, hogy megelőzzük az elszíneződését. Ízlés szerint meghinthetjük még egy kevés korianderzölddel.

Guacamole
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1513 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Mexikói konyha Mexikói konyha
(Vince Kiadó, 2011)

A vibrálóan eleven és izgalmas mexikói konyhát különféle kultúrák sok évszázados konyhaművészeti hagyományainak bonyolult rétegződése alakította igazi „fúziós” konyhává. Az azték, tolték, zapoték és maja törzsek... bővebben...
Guacamole
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Mexikói konyha Mexikói konyha
(Vince Kiadó, 2011)

A vibrálóan eleven és izgalmas mexikói konyhát különféle kultúrák sok évszázados konyhaművészeti hagyományainak bonyolult rétegződése alakította igazi „fúziós” konyhává. Az azték, tolték, zapoték és maja törzsek... bővebben...
könyvek