Pirított kagyló fokhagymás levesben

Elkészítési idő: 65 perc Munkaidő: 25 perc könnyen elkészíthető drága
Pirított kagyló fokhagymás levesben
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
25 dkg fésűkagyló
1 nagyobb fej hámozatlan fokhagyma
1 evőkanál olaj
10 szem fekete bors
12 dl víz
1 fej apróra vágott hagyma
1 szál apróra vágott szárzeller
1 szál apróra vágott sárgarépa
ízlés szerint
ízlés szerint bors
A díszítéshez:
ízlés szerint petrezselyemzöld

Elkészítés:

1. Egy nagy lábosba tesszük a vizet, a fokhagymagerezdeket, a zellert, a sárgarépát, a hagymát, a fekete borsot, a petrezselymet (1. kép) és jó adag sót. Felforraljuk, majd visszavesszük a lángot, és félig fedve, 30-45 percig hagyjuk gyöngyözve főni.

2. A levest leszűrjük egy tiszta lábosba. Kóstolás után fűszerezzük, és melegen tartjuk.

3. Ha tengeri fésűkagylót használunk, vágjuk félbe (2. kép), hogy mindegyikből 2 vékonyabb kerek formát kapjunk. (Ha a kagylók nagyon nagyok, három részre is vághatjuk.) Meghintjük sóval és borssal.

4. Egy serpenyőben közepes hőfokon felforrósítjuk az olajat, és a kagylók mindegyik oldalát 1-2 percig sütjük, míg kissé megbarnulnak, és a húsuk áttetszővé válik.

5. A kagylókat az előmelegített tányérokban elosztjuk, és rámerjük a levest (3. kép), néhány szál petrezselyemlevéllel díszítjük. Azonnal tálaljuk.

Pirított kagyló fokhagymás levesben Pirított kagyló fokhagymás levesben Pirított kagyló fokhagymás levesben
A fésűkagyló tisztítása során a kagylókat az izomrost és az ikra közé szúrva kinyitjuk. A kagylókat megmossuk, gondosan eltávolítjuk róluk a szennyeződést, majd lehúzzuk a csillogó, fehér izmot és a fekete belet, de a narancsszínű ikra maradjon sértetlen.
Ha erősebb halízt kívánunk, víz helyett halalaplét is használhatunk. Ízlés szerint ázsiai halmártást is adhatunk hozzá, mint a nam pla-t.
Testes és száraz, lágyabb savtartalmú, fahordós érlelésű fehérbor illik hozzá.
Pirított kagyló fokhagymás levesben
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1438 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Levesek
Levesek
(Vince Kiadó, 2005)

Igen különböző ízvilágú ételek ötletekben gazdag gyűjteménye ez a kis szakácskönyv: 120 leves receptjét tartalmazza, amelyek a legváltozatosabb alapanyagokból és különféle főzési módszerekkel készültek. Az összes... bővebben...
Pirított kagyló fokhagymás levesben
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Levesek
Levesek
(Vince Kiadó, 2005)

Igen különböző ízvilágú ételek ötletekben gazdag gyűjteménye ez a kis szakácskönyv: 120 leves receptjét tartalmazza, amelyek a legváltozatosabb alapanyagokból és különféle főzési módszerekkel készültek. Az összes... bővebben...
cikkek