Töltött articsókatalp
Anginaresz jemisztesz



Elkészítés:
1. Az articsókák szárát, külső leveleit és a felső kétharmadát levágjuk (1. kép). Az aljukat meghámozzuk, a sötétzöld részeket levágjuk (2. kép), a talpakat leöntjük citromlével, és annyi vízben, amennyi ellepi, 15 percig állni hagyjuk.
2. A vizet sóval és a vízzel elkevert liszttel felforraljuk. Az articsókát addig pároljuk benne, amíg a belső levelei könnyen leválnak. Hagyjuk kihűlni, és a belső leveleket a közepével együtt kiemeljük (3. kép).
3. Az olívaolajat ecettel elkeverjük, és az articsókára öntjük.
4. A töltelékhez a halfilét konyakkal meglocsoljuk. Az apróra vágott paradicsomot és szardellát a majonézzel és a kapribogyóval összekeverjük, hozzáadjuk a halfilét, és sóval, borssal fűszerezzük.
5. Az articsókákat megtöltjük a keverékkel, végül tojásszeletekkel és olajbogyóval díszítjük.
![]() |
![]() |
![]() |