Töltött articsókatalp

Anginaresz jemisztesz

Elkészítési idő: 80 perc Munkaidő: 40 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Töltött articsókatalp
Eszközök: kés, keverőtál, lábas, tűzhely
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
4 nagyobb articsóka
1 db tojás
2 evőkanál ecet
1 teáskanál liszt
1 és ¼ dl extraszűz olívaolaj
1 db citrom leve
ízlés szerint őrölt bors
ízlés szerint
Töltelékhez:
20 dkg apróra vágott halfilé
2 db apróra vágott szardellafilé
1 teáskanál apróra vágott kapribogyó
2 db hámozott, apróra vágott paradicsom
1 evőkanál konyak
másfél dl majonéz

Elkészítés:

1. Az articsókák szárát, külső leveleit és a felső kétharmadát levágjuk (1. kép). Az aljukat meghámozzuk, a sötétzöld részeket levágjuk (2. kép), a talpakat leöntjük citromlével, és annyi vízben, amennyi ellepi, 15 percig állni hagyjuk.

2. A vizet sóval és a vízzel elkevert liszttel felforraljuk. Az articsókát addig pároljuk benne, amíg a belső levelei könnyen leválnak. Hagyjuk kihűlni, és a belső leveleket a közepével együtt kiemeljük (3. kép).

3. Az olívaolajat ecettel elkeverjük, és az articsókára öntjük.

4. A töltelékhez a halfilét konyakkal meglocsoljuk. Az apróra vágott paradicsomot és szardellát a majonézzel és a kapribogyóval összekeverjük, hozzáadjuk a halfilét, és sóval, borssal fűszerezzük.

5. Az articsókákat megtöltjük a keverékkel, végül tojásszeletekkel és olajbogyóval díszítjük.

Töltött articsókatalp Töltött articsókatalp Töltött articsókatalp
Töltött articsókatalp
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1171 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Görög kulinária
Görög kulinária
(Vince Kiadó, 2007)

Aki felkeresi a görögök földjét, szívesen megismerkedik konyhájukkal is. Milyen ételeket ettek a görögök a poliszokban? Miből készül a feta? Hol van az ország garnéla-"fellegvára"? Mi jellemzi a mai görögök étkezési... bővebben...
Töltött articsókatalp
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Görög kulinária
Görög kulinária
(Vince Kiadó, 2007)

Aki felkeresi a görögök földjét, szívesen megismerkedik konyhájukkal is. Milyen ételeket ettek a görögök a poliszokban? Miből készül a feta? Hol van az ország garnéla-"fellegvára"? Mi jellemzi a mai görögök étkezési... bővebben...
tippek, fortélyok