Bárány articsókával

Arnaki me anginaresz

Elkészítési idő: 100 perc Munkaidő: 40 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Bárány articsókával
Adag: 9 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
225 dkg kockára vágott báránylapocka
18 kisebb articsóka
2 és ¼ db citrom leve
1 csokor finomra vágott kapor
4 és fél db tojás
3 és ⅓ dl extraszűz olívaolaj
11 és ¼ fej finomra vágott vöröshagyma
15 ¾ dl víz
ízlés szerint frissen őrölt fehér bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. Az olívaolajat lábosban felforrósítjuk, a húst megpirítjuk, majd megpároljuk benne a hagymát. Sózzuk, borsozzuk, és vízzel felöntjük. A hőmérsékletét csökkentjük, és a húst lassan megpároljuk benne.

2. Az articsóka szárát 2 cm-re kurtítjuk. A külső, kemény leveleket eltávolítjuk, és a belső levelek csúcsait jól levágjuk. A metszési felületeket citromlével bedörzsöljük. 25-30 perc főzés után az articsókákat a szárukkal felfelé a lábosba tesszük, szükség esetén forró vizet öntünk rá, és egyenletesen alacsony hőmérsékleten 10-15 percig pároljuk. Ezután levesszük a tűzről, és hagyjuk kihűlni.

3. A tojásokat egy tálba ütjük, és habosra felverjük. A citromlét beleöntjük, és folyamatosan keverve az articsóka főzővízéből is adunk hozzá egy keveset. A citromos-tojásos mártást az ételre öntjük, megkeverjük, kaporral megszórjuk, és frissen sült fehér kenyérrel tálaljuk.

A nyers tojás gazdagabbá és krémesebbé teszi az articsókát.
A húst és az articsókát vegyük ki a pároló edényből, rendezzük el a tálon és utána öntsük le a mártással.
Bárány articsókával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1663 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Görög kulinária
Görög kulinária
(Vince Kiadó, 2007)

Aki felkeresi a görögök földjét, szívesen megismerkedik konyhájukkal is. Milyen ételeket ettek a görögök a poliszokban? Miből készül a feta? Hol van az ország garnéla-"fellegvára"? Mi jellemzi a mai görögök étkezési... bővebben...
Bárány articsókával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Görög kulinária
Görög kulinária
(Vince Kiadó, 2007)

Aki felkeresi a görögök földjét, szívesen megismerkedik konyhájukkal is. Milyen ételeket ettek a görögök a poliszokban? Miből készül a feta? Hol van az ország garnéla-"fellegvára"? Mi jellemzi a mai görögök étkezési... bővebben...
van itthon