Pisztrángleves zellerrel

Elkészítési idő: 95 perc Munkaidő: 60 perc kis gyakorlattal elkészíthető drága
Pisztrángleves zellerrel
Adag: 4-6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
80 dkg pisztráng
20 dkg kockára vágott, hámozott zellergumó
3 evőkanál kukoricaliszt
dl zsíros tejszín
igény szerint víz
A díszítéshez:
ízlés szerint friss, apróra vágott turbolya
ízlés szerint friss, darabolt petrezselyemzöld
A halalapléhez:
1 fej vékonyra szeletelt hagyma
12 dl víz
2 és fél dl száraz fehérbor
1 szál vékonyra szeletelt sárgarépa
1 evőkanál vaj
Halalapléhez:
1 szál vékonyra szeletelt póréhagyma

Elkészítés:

1. A halalapléhez egy nagy serpenyőben közepes hőfokon felolvasztjuk a vajat. Beletesszük a hagymát, a sárgarépát, a póréhagymát, 3 percig pároljuk, amíg a hagyma már kezd puhulni.

2. Hozzáadjuk a bort (1. kép), a vizet és a babérlevelet. Felforraljuk, kissé mérsékeljük a lángot, befedjük az edényt és 15 percig lassan főzzük.

3. A halat beletesszük a folyadékba. Ismét felforraljuk és leszedjük a habot a tetejéről, Takarékra tesszük és 20 percig lassan gyöngyözve főzzük.

4. Kivesszük a halat és félretesszük. Bélelt szitán egy tiszta serpenyőbe szűrjük a levest. Minden zsiradékot leszedünk a tetejéről. 1.5 liter lesz belőle.

5. A levest felforraljuk. Beletesszük a zellert (2. kép) és fedetlenül 15 percig lassan forraljuk, amíg megpuhul és a folyadék egyharmadára fő be.

6. Amikor a hal már elég hideg, lehúzzuk a bőrét, és lefejtjük a húsát a gerincéről. A bőrt, a fejet és a farkat eldobjuk.

7. A tejszínt a levesbe keverjük, amikor ismét forráshoz közeledik, hozzáadjuk a vízben elkevert kukoricalisztet is. 2-3 percig lassan forraljuk, amíg kissé besűrűsödik, gyakran megkeverjük. A halat visszatesszük a levesbe, 3-4 percig újra melegítjük. Ha szükséges, még adunk bele fűszert. Előmelegített tányérokban turbolyával, vagy petrezselyemmel díszíthetve tálaljuk.

Pisztrángleves zellerrel Pisztrángleves zellerrel
Pisztrángleves zellerrel
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1331 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Levesek
Levesek
(Vince Kiadó, 2005)

Igen különböző ízvilágú ételek ötletekben gazdag gyűjteménye ez a kis szakácskönyv: 120 leves receptjét tartalmazza, amelyek a legváltozatosabb alapanyagokból és különféle főzési módszerekkel készültek. Az összes... bővebben...
Pisztrángleves zellerrel
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Levesek
Levesek
(Vince Kiadó, 2005)

Igen különböző ízvilágú ételek ötletekben gazdag gyűjteménye ez a kis szakácskönyv: 120 leves receptjét tartalmazza, amelyek a legváltozatosabb alapanyagokból és különféle főzési módszerekkel készültek. Az összes... bővebben...
cikkek