Leves édesburgonyából és póréból

Elkészítési idő: 60 perc Munkaidő: 30 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Leves édesburgonyából és póréból
Adag: 6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
2 db kockára vágott édesburgonya
3 szál szeletelt póréhagyma
2 és fél dl tejszín
2 nagyobb savanykás, kockára vágott alma
10 dl víz
2 és fél dl almalé
1 szál finomra vágott sárgarépa
1 evőkanál vaj
ízlés szerint bors
ízlés szerint frissen reszelt szerecsendió
ízlés szerint
A díszítéshez:
ízlés szerint apróra vágott metélőhagyma

Elkészítés:

1. A vajat egy nagy lábosban közepes hőfokon megolvasztjuk. Beletesszük a vékonyan felszeletelt és kockára vágott póréhagymát, és befedve, 3-8 perc alatt üvegesre pároljuk.

2. Hozzáadjuk a sárgarépát, az édesburgonyát, az almát (1. kép) és a vizet. Kevés sóval, borssal és szerecsendióval fűszerezzük. Felforraljuk, majd csökkentjük a hőfokot, és befedve, 20 percig gyöngyözve főzzük, néha megkeverjük, amíg a zöldségek teljesen megpuhulnak.

3. A levest hagyjuk kissé hűlni, majd áttesszük mixerbe vagy robotgépbe, sima pürévé dolgozzuk, ha szükséges, adagonként. (Ha robotgéppel dolgozunk, a főzőlevet leszűrjük, és félretesszük. A leves szilárd hozzávalóit éppen csak annyi főzőlével pépesítjük, amennyi az állagához szükséges, később öntjük hozzá a megmaradt főzőlevet.)

4. A pürésített levest visszaöntjük a lábosba, és belekeverjük az almalét (2. kép). Takarékon 10 percig főzzük, amíg jól átmelegszik.

5. Hozzákevertük a tejszínt (3. kép), és gyakran keverve, 5 percig hagyjuk főni, hogy átmelegedjen. Megkóstoljuk, s ha szükséges, adunk még bele sót, borsot, szerecsendiót. A levest előmelegített tányérokba merjük, és metélőhagymával díszítve tálaljuk.

Leves édesburgonyából és póréból Leves édesburgonyából és póréból Leves édesburgonyából és póréból
Leves édesburgonyából és póréból
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1141 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Levesek
Levesek
(Vince Kiadó, 2005)

Igen különböző ízvilágú ételek ötletekben gazdag gyűjteménye ez a kis szakácskönyv: 120 leves receptjét tartalmazza, amelyek a legváltozatosabb alapanyagokból és különféle főzési módszerekkel készültek. Az összes... bővebben...
Leves édesburgonyából és póréból
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Levesek
Levesek
(Vince Kiadó, 2005)

Igen különböző ízvilágú ételek ötletekben gazdag gyűjteménye ez a kis szakácskönyv: 120 leves receptjét tartalmazza, amelyek a legváltozatosabb alapanyagokból és különféle főzési módszerekkel készültek. Az összes... bővebben...
bevásárlólista