Vegyes tempura

Adag: 10-12 főre (30 darab)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
12 db nyers királyrák
25 dkg finomliszt
vagy
25 dkg tempuraliszt
5 dl hideg víz
1 levél csíkokra vágott nori-lap
1 db vékonyra szeletelt pirospaprika
10 dkg apró gomba
A bundázáshoz:
igény szerint liszt
A sütéshez:
igény szerint olaj
A tálaláshoz:
ízlés szerint szójaszósz

Elkészítés:

1. Meghámozzuk és megtisztítjuk a rákot, a farkát érintetlenül hagyjuk. Belülről mindegyiket kissé felhasítjuk (ez akadályozza meg, hogy összeugorjon), és egy kis darab norit tekerünk a farka töve köré.

2. A lisztet egy tálba öntjük, mélyedést nyomunk a közepébe, és fokozatosan hozzákeverjük a jeges vizet és a tojássárgáját. Pálcikával éppen csak összedolgozzuk, nem baj, ha csomók maradnak benne.

3. Egy vastag falú edényt harmadáig megtöltünk olajjal, és felhevítjük. Az olaj akkor elég meleg, ha egy kenyérkocka 15 másodperc alatt aranyszínűre pirul benne.

4. A rákot a lisztbe forgatjuk, lerázzuk róla a felesleget, majd a tésztába mártjuk. Adagonként sütjük, amíg ropogós lesz és aranyszínű. Ugyanezt tesszük a zöldségekkel is. Papírtörlőn leitatjuk. Azonnal tálaljuk, a szójaszószt kínáljuk mellé.

A tempura tésztájának nagyon könnyűnek kell lennie. Mindenképpen jeges vizet öntünk hozzá, ettől ugyanis könnyebb lesz. Akár néhány jégkockát is tehetünk bele. Ha finomliszttel készítjük, kicsivel több vizet tegyünk hozzá.
Vegyes tempura
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 4273 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Nélkülözhetetlen vendégváró falatok Nélkülözhetetlen vendégváró falatok
(Vince Kiadó, 2004)

A vendégváró falatok a szakácsművészet modern, rugalmas és látványos elemei. Gusztusos "apróságok" elegáns tálalásban - a hangsúly mégis mindenkor az egyszerűségen és az ízléses tálaláson van. Sem kés, sem villa nem... bővebben...
Vegyes tempura
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Nélkülözhetetlen vendégváró falatok Nélkülözhetetlen vendégváró falatok
(Vince Kiadó, 2004)

A vendégváró falatok a szakácsművészet modern, rugalmas és látványos elemei. Gusztusos "apróságok" elegáns tálalásban - a hangsúly mégis mindenkor az egyszerűségen és az ízléses tálaláson van. Sem kés, sem villa nem... bővebben...
recepttár