Gőzölt sertéshúsos buci

Elkészítési idő: 85 perc Munkaidő: 40 perc tapasztalatot kíván olcsó
Gőzölt sertéshúsos buci
Adag: 6-8 főre (24 darab)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
1 evőkanál olaj
2 és fél dl tej
45 dkg liszt
Töltelékhez:
15 dkg sült, apróra vágott sertéshús
2 kiskanál hoisin-szósz
2 db apróra vágott újhagyma
másfél kiskanál szójaszósz
1 gerezd zúzott fokhagyma
½ kiskanál kristálycukor
2 kiskanál olaj
3 kiskanál kukoricaliszt

Elkészítés:

1. Két evőkanál lisztet félreteszünk. Egy kis edénybe beleöntjük a tejet és a cukrot, és kis lángon addig keverjük, amíg a cukor elolvad. A maradék lisztet egy nagy tálba öntjük, a közepére mélyedést nyomunk. Fokozatosan beleöntjük a tejet, és épp csak annyira keverjük össze, hogy a tészta egyben maradjon. A félretett liszttel meghintünk egy vágódeszkát. Kiborítjuk a tésztát, és 10 percig gyúrjuk, amíg lágy lesz és rugalmas. Apránként beledolgozzuk a tésztába az egy evőkanál olajat, körülbelül 10 perc alatt. Műanyag fóliával letakarjuk, és 30 percre a hűtőbe tesszük.

2. Töltelék: felhevítjük az olajat, beletesszük a fokhagymát, az újhagymát, és közepes lángon addig keverjük, amíg megpuhul. A kukoricalisztet elkeverjük 0,8 dl vízzel, a szószokkal és a cukorral, és az edénybe öntjük. Közepes lángon forrásig és sűrűsödésig keverjük, majd levesszük a tűzről, és beletesszük a sertéshúst. Hagyjuk kihűlni.

3. A tésztát 24 adagra osztjuk, kissé lesimítjuk, hogy a szélén még vékonyabb legyen (1. kép). Egy kiskanálnyi tölteléket teszünk a közepére; a szélét felhajtjuk, a tetején összenyomjuk, hogy tökéletesen záródjon (2. kép). Mindegyik bucit egy kis darab zsírpapírra teszünk (3. kép), így helyezzük a gőzölőedénybe, és forrásban lévő víz fölött adagonként 15 percig gőzöljük, amíg a buci megdagad és átsül.

24 db lesz belőle.

Gőzölt sertéshúsos buci Gőzölt sertéshúsos buci Gőzölt sertéshúsos buci
A sertésbucihoz való, ún. char sui lisztet ázsiai élelmiszerboltokban szerezhetjük be. Ha ezt használjuk akkor finomabb, könnyebb lesz a tészta.
Gőzölt sertéshúsos buci
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1730 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Nélkülözhetetlen vendégváró falatok Nélkülözhetetlen vendégváró falatok
(Vince Kiadó, 2004)

A vendégváró falatok a szakácsművészet modern, rugalmas és látványos elemei. Gusztusos "apróságok" elegáns tálalásban - a hangsúly mégis mindenkor az egyszerűségen és az ízléses tálaláson van. Sem kés, sem villa nem... bővebben...
Gőzölt sertéshúsos buci
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Nélkülözhetetlen vendégváró falatok Nélkülözhetetlen vendégváró falatok
(Vince Kiadó, 2004)

A vendégváró falatok a szakácsművészet modern, rugalmas és látványos elemei. Gusztusos "apróságok" elegáns tálalásban - a hangsúly mégis mindenkor az egyszerűségen és az ízléses tálaláson van. Sem kés, sem villa nem... bővebben...
pinterest