Tenger gyümölcsei veracruzi módon

Elkészítési idő: 40 perc Munkaidő: 30 perc könnyen elkészíthető drága
Tenger gyümölcsei veracruzi módon
Adag: 6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
70 dkg nyers tenger gyümölcsei
3 gerezd durvára vágott fokhagyma
1 ¾ dl ketchup
1 db finomra vágott vöröshagyma
10 dl halalaplé
4 evőkanál csípős chiliszósz
1 nagy csipet őrölt római kömény
4 evőkanál zöldcitromlé
6 kanál friss, apróra vágott korianderzöld
ízlés szerint
Avokádó megforgatásához:
Díszítéshez:
1 db avokádó

Elkészítés:

1. A halalaplét nagy, vastag aljú fazékba töltjük, beledobjuk a babérlevelet, a vöröshagyma felét és az összes fokhagymát. Felforraljuk, aztán csökkentjük a lángot, és 10 percig lassú tűzön forraljuk, amíg a hagyma megpuhul, és átadja ízét a levesnek.

2. A tenger gyümölcseit több adagban adjuk hozzá, figyelembe véve az eltérő főzési időket. A legtöbb kis darab nagyon rövid idő alatt megfő, és egyszerre beletehetjük. 1 percig főzzük, majd lehúzzuk a tűzről. A tenger gyümölcsei a hűlő levesben még tovább főnek.

3. Ha a leves kihűlt, a tenger gyümölcseit szűrőkanállal kiemeljük, a garnélát megszabadítjuk páncéljától, és a kagylóhéjat is eltávolítjuk. A levest a további felhasználásig félretesszük.

4. A ketchupot mexikói chiliszósszal és őrölt római köménnyel kikeverjük. A negyedét félretesszük a tálaláshoz. A tenger gyümölcseit a szószba szedjük a maradék vöröshagymával, a korianderzölddel, zöldcitromlével és kb. 1 csésze hallevessel. Megkeverjük, és ízlés szerint sózzuk.

5. A felkockázott avokádóhúst megforgatjuk a citromlében, hogy ne barnuljon meg. A koktélt külön tálkákban szervírozzuk, avokádóval körítve, egy kanál fűszeres mártással a tetején.

Halalaplé

Kép nélkül
200 dkg apróra vágott halcsont
1 fej apróra vágott vöröshagyma
1 szál apróra vágott szárzeller
25 dl víz
1 db leve citrom
12 szem bors

1. Az apróra vágott halmaradékot 10 percre hideg vízbe áztatjuk.

A vízzel, borssal, babérlevéllel, szárzellerrel, vöröshagymával, s a citrom levével fazékba tesszük (1. kép).

2. Felforraljuk, majd kis lángon 20 percig főzzük. Főzés közben a felszínén képződő habot nagy szűrőkanállal lemerjük (2. kép).

3. A levet finom lyukú szűrőn át adagonként tálba öntjük (3. kép). A szilárd hozzávalókat merőkanállal óvatosan kinyomkodjuk, és a levet hűtőszekrénybe tesszük. 1.5 liter lesz belőle.

Tenger gyümölcsei veracruzi módon
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1314 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Mexikói konyha Mexikói konyha
(Vince Kiadó, 2011)

A vibrálóan eleven és izgalmas mexikói konyhát különféle kultúrák sok évszázados konyhaművészeti hagyományainak bonyolult rétegződése alakította igazi „fúziós” konyhává. Az azték, tolték, zapoték és maja törzsek... bővebben...
Tenger gyümölcsei veracruzi módon
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Mexikói konyha Mexikói konyha
(Vince Kiadó, 2011)

A vibrálóan eleven és izgalmas mexikói konyhát különféle kultúrák sok évszázados konyhaművészeti hagyományainak bonyolult rétegződése alakította igazi „fúziós” konyhává. Az azték, tolték, zapoték és maja törzsek... bővebben...
pinterest