Fűszeres-feketebabos chili

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 30 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Fűszeres-feketebabos chili
Adag: 11 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
½ teáskanál chilipor
110 dkg friss, kockára vágott paradicsom
vagy
110 dkg konzerv, kockára vágott paradicsom
5 és fél szelet húsos, kockára vágott szalonna
13 ¾ gerezd apróra vágott fokhagyma
1 csokor friss, összetépkedett korianderzöld
½ teáskanál őrölt római kömény
2 ¾ db kockára vágott piros húsú kaliforniai paprika
2 ¾ db finomra vágott vöröshagyma
2 ¾ db kockára vágott sárgarépa
5 és fél evőkanál olívaolaj
ízlés szerint
ízlés szerint bors

Elkészítés:

1. A babot éjszakára beáztatjuk, majd lecsepegtetjük. Főzőedénybe tesszük, felöntjük vízzel, és felforraljuk. 10 percig nagy lángon, majd csökkentve a lángot, lassú tűzön 1,5-2 óra alatt puhára főzzük. Lecsepegtetjük, és egy csészényit félreteszünk a főzőléből.

2. Serpenyőben felforrósítjuk az olajat. Beleszórjuk a vöröshagymát a fokhagymával együtt, és 2 percig kevergetve pirítjuk. Beletesszük a felkockázott szalonnát is (elhagyható) és időnként megkeverve, a hagymával együtt üvegesre sütjük.

3. Meghintjük őrölt római köménnyel meg chilivel, és kevergetve további 1-2 percig pirítjuk. Hozzáadjuk a kaliforniai paprikát, a sárgarépát és a paradicsomot. Közepes lángon 5 percig pároljuk.

4. Beleszórjuk a korianderzöld felét, hozzáadjuk a főtt babot a félretett főzőlével együtt. Sóval, borssal ízesítjük. 30-45 percig lassú tűzön pároljuk, amíg zamatossá válik, és besűrűsödik.

5. Belekeverjük a maradék korianderzöldet, utánízesítjük, és azon melegében az asztalra adjuk

Fűszeres-feketebabos chili
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2403 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Mexikói konyha Mexikói konyha
(Vince Kiadó, 2011)

A vibrálóan eleven és izgalmas mexikói konyhát különféle kultúrák sok évszázados konyhaművészeti hagyományainak bonyolult rétegződése alakította igazi „fúziós” konyhává. Az azték, tolték, zapoték és maja törzsek... bővebben...
Fűszeres-feketebabos chili
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Mexikói konyha Mexikói konyha
(Vince Kiadó, 2011)

A vibrálóan eleven és izgalmas mexikói konyhát különféle kultúrák sok évszázados konyhaművészeti hagyományainak bonyolult rétegződése alakította igazi „fúziós” konyhává. Az azték, tolték, zapoték és maja törzsek... bővebben...
most van szezonja