Pozole

Csicseriborsó leves

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 45 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Pozole
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
45 dkg kockára vágott, sovány sertéslapocka
45 dkg főtt csicseriborsó
vagy
45 dkg konzerv csicseriborsó
vagy
45 dkg szemes kukorica
20 dl víz
1 fej hámozatlan fokhagyma
1 db finomra vágott vöröshagyma
¼ teáskanál őrölt római kömény
½ db egész csirke
ízlés szerint
ízlés szerint bors
Tálaláshoz:
1 csipet szárított oregánó
½ fej kis méretű, csíkokra vágott fejes káposzta
1 csipet chilipehely
kevés sült szalonna
kevés tortillachips
kevés cikkekre vágott zöldcitrom

Elkészítés:

1. A sertéshúst és a csirkét nagy fazékba tesszük, és felöntjük annyi vízzel, hogy szinte megteljen az edény. (Ne aggódjunk, hogy túl sok lesz a leves! Más fogásokhoz is felhasználhatjuk, vagy lefagyaszthatjuk.)

2. Felforraljuk és leszedjük a tetején képződő habot. Csökkentjük a lángot, hozzáadjuk a leveskockát, a fokhagymát, a vöröshagymát és a babérleveleket. Fedő alatt, lassú tűzön 1,5-2 óra alatt puhára főzzük a kétféle húst.

3. Szűrőkanállal kiemeljük a húsdarabokat, a levest pedig hűlni hagyjuk. Ha már kicsit lehűlt a csirkehús, lefejtjük a csontról, és kis darabokra aprítjuk. A sertéshúst is falatnyi darabokra vágjuk. Félretesszük.

4. A levest zsírtalanítjuk, és kidobjuk a babérleveleket. Beleszórjuk a csicseriborsót vagy a kukoricát, őrölt római köménnyel és sóval, borssal ízesítjük. Felforraljuk.

5. Tálaláskor mindkét fajta húsból teszünk a tányérokba. Megszórjuk káposztacsíkokkal, szalonnapörccel, oregánóval, chilipehellyel, majd rámerjük a forró levest. Zöldcitrom cikkekkel és ízlés szerint tortillachipsszel tálaljuk.

Pozole
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2610 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Mexikói konyha Mexikói konyha
(Vince Kiadó, 2011)

A vibrálóan eleven és izgalmas mexikói konyhát különféle kultúrák sok évszázados konyhaművészeti hagyományainak bonyolult rétegződése alakította igazi „fúziós” konyhává. Az azték, tolték, zapoték és maja törzsek... bővebben...
Pozole
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Mexikói konyha Mexikói konyha
(Vince Kiadó, 2011)

A vibrálóan eleven és izgalmas mexikói konyhát különféle kultúrák sok évszázados konyhaművészeti hagyományainak bonyolult rétegződése alakította igazi „fúziós” konyhává. Az azték, tolték, zapoték és maja törzsek... bővebben...
google+