Tavaszi tekercs

Adag: 3 főre (7.5 darab)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
3 ¾ nagy tavaszitekercs-lap
5 ⅔ dkg apróra vágott kínai kel
2 és ¼ db apróra vágott újhagyma
5 ⅔ dkg babhártya
evőkanál kukoricaliszt
evőkanál olaj
1 evőkanál szójaszósz
2 ⅔ dkg apróra vágott vízigesztenye
nagyobb Julienre vágott sárgarépa
1 evőkanál friss őrölt gyömbér
¾ gerezd zúzott fokhagyma
A sütéshez:
ízlés szerint olaj

Elkészítés:

1. A szárított gombát 20 percre forrásban lévő vízbe áztatjuk. Leszűrjük, és kinyomjuk belőle a vizet. Felszeleteljük a fejét, a kemény tövét eldobjuk.

2. Egy nagy wokban evőkanálnyi olajat hevítünk, hogy az alját és oldalát is érje. Nagy lángon hirtelen megpirítjuk a gyömbért, a fokhagymát, a babhártyát, a répát és a vízigesztenyét. Beletesszük az újhagymát és a kelt is, 1 percig pirítjuk, amíg a kel megpuhul. Hozzáadjuk a szójaszószt és egy kis sót, fehér borsot, valamint cukrot, ízlés szerint, hagyjuk kihűlni. Beletesszük a felszeletelt gombafejeket.

3. A kukoricalisztet összekeverjük 2 evőkanálnyi vízzel, hogy krémes legyen. A tavaszi tekercstésztát letakarjuk nedves konyharuhával, amíg a többivel dolgozunk. Két tésztát teszünk egymásra egy deszkán (a tekercset két réteg tésztából készítjük). A nagy négyzetet négy részre vágjuk. Mindegyik kis négyzet széleit megkenjük egy kis kukoricalisztes krémmel. 1 evőkanálnyi tölteléket teszünk a négyzet közepére. A hozzánk legközelebb eső sarkától indulva szorosan feltekerjük a tésztát.

4. Egy vastag falú edényt harmadáig megtöltünk olajjal, és felhevítjük. Az olaj akkor elég meleg, ha egy kenyérkocka 15 másodperc alatt aranyszínűre pirul benne. Egyszerre négy tavaszi tekercset teszünk bele, és 3 percig sütjük, amíg aranyszínű lesz. Papírtörlőn lecsepegtetjük.

A tavaszi tekercset eredetileg Kínában ették a holdújévi ünnepségeken, a tavasz beköszöntekor. Mivel ekkor nem volt szabad dolgozni, a tekercseket - melyekbe eredetileg friss bambuszrügyet is tettek - előre elkészítették. Különféle változatait ma már egész Délkelet-Ázsiában fogyasztják.
Tavaszi tekercs
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1562 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Nélkülözhetetlen vendégváró falatok Nélkülözhetetlen vendégváró falatok
(Vince Kiadó, 2004)

A vendégváró falatok a szakácsművészet modern, rugalmas és látványos elemei. Gusztusos "apróságok" elegáns tálalásban - a hangsúly mégis mindenkor az egyszerűségen és az ízléses tálaláson van. Sem kés, sem villa nem... bővebben...
Tavaszi tekercs
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Nélkülözhetetlen vendégváró falatok Nélkülözhetetlen vendégváró falatok
(Vince Kiadó, 2004)

A vendégváró falatok a szakácsművészet modern, rugalmas és látványos elemei. Gusztusos "apróságok" elegáns tálalásban - a hangsúly mégis mindenkor az egyszerűségen és az ízléses tálaláson van. Sem kés, sem villa nem... bővebben...
recept beküldése