Spenót és vízigesztenye tésztában

Adag: 10 főre (30 darab)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
Mártáshoz:
½ kiskanál mogyoróolaj
1 kisebb kimagozott, apróra vágott piros chilipaprika
1 evőkanál zöldcitromlé
1 evőkanál szójaszósz
½ kiskanál szezámolaj
Tésztához:
35 dkg rizsliszt
6 dl víz
1 evőkanál rizsliszt
2 evőkanál nyílgyökérliszt
8 és fél dkg tápiókaélesztő
igény szerint tápiókaliszt
Töltelékhez:
12 dkg apróra vágott konzerv vízigesztenye
3 dkg apróra vágott víziparaj
1 darabka friss őrölt gyömbér
1 gerezd zúzott fokhagyma
1 evőkanál szójaszósz
1 kiskanál szezámolaj
2 evőkanál friss, apróra vágott metélőhagyma

Elkészítés:

1. Töltelék közepes hőmérsékleten olajat hevítünk egy wokban. Beletesszük a gyömbért és a fokhagymát, és kavargatva 1 percig pirítjuk, amíg elkeveredik, de azért nem barnul meg. Hozzáadjuk a metélőhagymát, a spenótot, a vízigesztenyét, a szójaszószt, és 2 percig főzzük. Kivesszük az edényből, hagyjuk kihűlni, a levét leöntjűk róla.

2. A tészta hozzávalóit egy nagy tálban csomómentesre keverjük a vízzel. Kis lángon 10 percig kavargatjuk, amíg besűrűsödik, majd újabb öt percig, amíg áttetsző lesz. Egy tápiókaliszttel beszórt deszkára bontjuk, hagyjuk hűlni 10 percig. (További lisztre lesz szükségünk ahhoz, hogy ne ragadjon sem a deszka, sem a kezünk, miközben gyúrjuk a tésztát.) Lisztes kézzel 10 percig gyúrjuk a tésztát. Két részre osztjuk. Az egyiket műanyag fóliával letakarjuk,a másikat 2 mm vastagságúra nyújtjuk, majd 9 cm átmérőjű vágóformával köröket vágunk belőle.

3. Mindegyik közepére egy púpozott kiskanál tölteléket teszünk, a szélét megnedvesítjük, félbehajtjuk, összenyomjuk. Lisztes deszkára vagy tálcára tesszük, és elkészítjük a többit is. A tésztamaradékokat ne gyúrjuk újra. Gőzölés előtt a tésztát vékonyan megolajozzuk.

4. Egy wokot vagy lábost félig töltünk vízzel, lefedjük és felforraljuk. A tésztákat (úgy, hogy ne érjenek egymáshoz) egy olajos sütőpapírral kibélelt bambusz gőzölőedénybe tesszük. Lefedjük, és 10 percig gőzöljük, amíg a tészta áttetsző lesz. A többit is elkészítjük, tálaljuk, a mártással kínáljuk.

5. A mártás hozzávalóit egy kis tálban összekeverjük.

Vízi spenótot (más néven kangkungot) ázsiai zöldségboltokban vehetünk. Rizslisztet, tápiókaélesztőt, nyílgyökérből készült lisztet és ragadós rizslisztet pedig ázsiai ételalapanyagokat árusító élelmiszerboltokban vagy nagyobb szupermarketekben kapunk.
Spenót és vízigesztenye tésztában
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1747 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Nélkülözhetetlen vendégváró falatok Nélkülözhetetlen vendégváró falatok
(Vince Kiadó, 2004)

A vendégváró falatok a szakácsművészet modern, rugalmas és látványos elemei. Gusztusos "apróságok" elegáns tálalásban - a hangsúly mégis mindenkor az egyszerűségen és az ízléses tálaláson van. Sem kés, sem villa nem... bővebben...
Spenót és vízigesztenye tésztában
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Nélkülözhetetlen vendégváró falatok Nélkülözhetetlen vendégváró falatok
(Vince Kiadó, 2004)

A vendégváró falatok a szakácsművészet modern, rugalmas és látványos elemei. Gusztusos "apróságok" elegáns tálalásban - a hangsúly mégis mindenkor az egyszerűségen és az ízléses tálaláson van. Sem kés, sem villa nem... bővebben...
twitter