Spenót és vízigesztenye tésztában



Elkészítés:
1. Töltelék közepes hőmérsékleten olajat hevítünk egy wokban. Beletesszük a gyömbért és a fokhagymát, és kavargatva 1 percig pirítjuk, amíg elkeveredik, de azért nem barnul meg. Hozzáadjuk a metélőhagymát, a spenótot, a vízigesztenyét, a szójaszószt, és 2 percig főzzük. Kivesszük az edényből, hagyjuk kihűlni, a levét leöntjűk róla.
2. A tészta hozzávalóit egy nagy tálban csomómentesre keverjük a vízzel. Kis lángon 10 percig kavargatjuk, amíg besűrűsödik, majd újabb öt percig, amíg áttetsző lesz. Egy tápiókaliszttel beszórt deszkára bontjuk, hagyjuk hűlni 10 percig. (További lisztre lesz szükségünk ahhoz, hogy ne ragadjon sem a deszka, sem a kezünk, miközben gyúrjuk a tésztát.) Lisztes kézzel 10 percig gyúrjuk a tésztát. Két részre osztjuk. Az egyiket műanyag fóliával letakarjuk,a másikat 2 mm vastagságúra nyújtjuk, majd 9 cm átmérőjű vágóformával köröket vágunk belőle.
3. Mindegyik közepére egy púpozott kiskanál tölteléket teszünk, a szélét megnedvesítjük, félbehajtjuk, összenyomjuk. Lisztes deszkára vagy tálcára tesszük, és elkészítjük a többit is. A tésztamaradékokat ne gyúrjuk újra. Gőzölés előtt a tésztát vékonyan megolajozzuk.
4. Egy wokot vagy lábost félig töltünk vízzel, lefedjük és felforraljuk. A tésztákat (úgy, hogy ne érjenek egymáshoz) egy olajos sütőpapírral kibélelt bambusz gőzölőedénybe tesszük. Lefedjük, és 10 percig gőzöljük, amíg a tészta áttetsző lesz. A többit is elkészítjük, tálaljuk, a mártással kínáljuk.
5. A mártás hozzávalóit egy kis tálban összekeverjük.