Thai marhahússaláta uborkába töltve

| Töltött uborka receptek
Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 25 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Thai marhahússaláta uborkába töltve
Adag: 10 darab (30 darab)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
25 dkg filézett marhahús
A salátához:
2 dkg friss, apróra vágott koriander
2 dkg friss, apróra vágott mentalevél
1 db friss, vékonyra szeletelt piros chilipaprika
1 evőkanál halszósz
½ db apróra vágott fenyérfű
Pácléhez:
¾ dl kecap manis
1 evőkanál szezámolaj
1 db vékonyra szeletelt piros chilipaprika

Elkészítés:

1. Összekeverjük a páclé hozzávalóit. A marhahúst egy (nem fém) tálba tesszük, ráöntjük a páclét, és 2 órára vagy egy éjszakára a hűtőbe tesszük. Majd szobahőmérsékletre engedjük fel, mielőtt főzni kezdjük. Felhevítünk egy grillsütőt vagy barbecue-lapot és megsütjük a húst. Ahhoz, hogy közepesen sült legyen, 7 perc szükséges; ha véresre akarjuk kevesebb, ha jól átsütve, több. Hagyjuk kihűlni, majd vékony szeletekre vágjuk, és összekeverjük a salátával.

2. Eltávolítjuk az uborka végeit, és körülbelül 3 cm-es szeletekre daraboljuk. Egy dinnyekanállal kiszedjük a húsát, de alul és oldalt peremet hagyunk. Megtöltjük a thai hússalátával.

Előre elkészíthetjük a salátát, és kivájhatjuk az uborkát; hűtőbe tesszük, majd a tálalás előtt állítjuk össze.
Thai marhahússaláta uborkába töltve
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1501 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Nélkülözhetetlen vendégváró falatok Nélkülözhetetlen vendégváró falatok
(Vince Kiadó, 2004)

A vendégváró falatok a szakácsművészet modern, rugalmas és látványos elemei. Gusztusos "apróságok" elegáns tálalásban - a hangsúly mégis mindenkor az egyszerűségen és az ízléses tálaláson van. Sem kés, sem villa nem... bővebben...
Thai marhahússaláta uborkába töltve
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Nélkülözhetetlen vendégváró falatok Nélkülözhetetlen vendégváró falatok
(Vince Kiadó, 2004)

A vendégváró falatok a szakácsművészet modern, rugalmas és látványos elemei. Gusztusos "apróságok" elegáns tálalásban - a hangsúly mégis mindenkor az egyszerűségen és az ízléses tálaláson van. Sem kés, sem villa nem... bővebben...
ételfotó