Krémes-hagymás bableves

Elkészítési idő: 90 perc Munkaidő: 35 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Krémes-hagymás bableves
Adag: 5-6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
1 fej finomra vágott hagyma
1 szál vékonyra szeletelt póréhagyma
40 dkg friss lóbab
vagy
40 dkg mélyhűtött lóbab
1 evőkanál vaj
6 evőkanál rizs
1 gerezd zúzott fokhagyma
10 dl víz
½ teáskanál friss, apróra vágott kakukkfű
2 teáskanál olaj
3 ⅔ dl tej
½ teáskanál apróra vágott, friss rozmaring
10 dkg apróra vágott baconszalonna
ízlés szerint frissen reszelt szerecsendió
ízlés szerint
ízlés szerint bors

Elkészítés:

1. A vajat és az olaj felét egy nagy serpenyőben közepes lángon felforrósítjuk. Beletesszük a hagymát, a póréhagymát és a fokhagymát. Sóval, borssal fűszerezzük, és időnként megkeverve, 10- 15 perc alatt üvegesre pároljuk.

2. Beletesszük a vizet, a rizst (1. kép) és a füveket, alaposan megsózzuk. Felforraljuk, majd csökkentve a hőfokot, 15 percig befedve lassan főzzük.

3. Beletesszük a babot, és ismét befedve, 15 percig folytatjuk a lassú, gyöngyöző főzést, amíg a zöldségek megpuhulnak. A babérlevelet kidobjuk.

4. A levest kis ideig hűlni hagyjuk, majd mixerbe vagy robotgépbe tesszük, és pürévé dolgozzuk, ha szükséges, adagonként. (Ha robotgéppel dolgozunk, a főzőlevet leszűrjük, és félretesszük. A leves szilárd hozzávalóit kevés főzőlével pépesítjük, később öntjük hozzá a megmaradt főzőlevet.)

5. Egy kis serpenyőben, közepés hőfokon felforrósítjuk a maradék olajat, beletesszük a bacont, és ropogósra sütjük (2. kép). Papírtörlőn lecsöpögtetjük.

6. A levest visszatesszük a serpenyőbe, és belekeverjük a tejet, egy kicsivel többet is lehet, ha hígabb levest szeretnénk. Megkóstoljuk, s ha kell, teszünk még bele sót, borsot és szerecsendiót. Takaréklángon 10 percig lassan átmelegítjük, időnként megkeverve. A levest előmelegített tányérokra kanalazzuk, és rászórva a bacont, azonnal tálaljuk.

Krémes-hagymás bableves Krémes-hagymás bableves
Krémes-hagymás bableves
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2241 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Levesek
Levesek
(Vince Kiadó, 2005)

Igen különböző ízvilágú ételek ötletekben gazdag gyűjteménye ez a kis szakácskönyv: 120 leves receptjét tartalmazza, amelyek a legváltozatosabb alapanyagokból és különféle főzési módszerekkel készültek. Az összes... bővebben...
Krémes-hagymás bableves
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Levesek
Levesek
(Vince Kiadó, 2005)

Igen különböző ízvilágú ételek ötletekben gazdag gyűjteménye ez a kis szakácskönyv: 120 leves receptjét tartalmazza, amelyek a legváltozatosabb alapanyagokból és különféle főzési módszerekkel készültek. Az összes... bővebben...
könyvek