Tárkonyos zöldborsóleves

Elkészítési idő: 95 perc Munkaidő: 30 perc könnyen elkészíthető olcsó
Tárkonyos zöldborsóleves
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
½ teáskanál szárított tárkony
50 dkg mélyhűtött zöldborsó
2 szál finomra vágott póréhagyma
másfél evőkanál rizs
2 evőkanál vaj
10 dl víz
1 fej finomra vágott hagyma
ízlés szerint bors
ízlés szerint
A díszítéshez:
ízlés szerint pirított, kockára vágott kenyér
vagy
ízlés szerint keményre főzött tojás

Elkészítés:

1. Közepes hőfokon egy nagy lábosban megolvasztjuk a vajat, beletesszük a hagymát, a póréhagymát és a rizst (1. kép). Befedjük, és 10 percig főzzük, időnként megkavarva, amíg a zöldségek megpuhulnak.

2. Hozzáadjuk a zöldborsót (2. kép), a vizet, a leveskockát, a tárkonyt, mindezt éppen csak felforraljuk, majd egy kis borsot szórunk bele. Befedjük, és körülbelül 35 percig lassan, gyöngyözve főzzük, időnként megkeverjük, amíg a zöldségek teljesen megpuhulnak.

3. A levest kissé hűlni hagyjuk, majd mixerbe vagy robotgépbe öntjük, és simára pürésítjük, adagonként dolgozunk, ha szükséges. (Ha robotgéppel dolgozunk, a főzőlevet leszűrjük, félretesszük. A leves szilárd hozzávalóit éppen csak annyi főzőlével pépesítjük, amennyi az állagához szükséges, később öntjük hozzá a megmaradt főzőlevet.)

4. A krémes levest visszaöntjük a lábosba. Megkóstoljuk, s ha szükséges, utánasózzuk, borsozzuk (3. kép). Takarékon körülbelül 10 perc alatt újra felforrósítjuk.

5. A levest előmelegített tányérokban, összevágott kemény tojással vagy pirítóssal kínáljuk.

Tárkonyos zöldborsóleves Tárkonyos zöldborsóleves Tárkonyos zöldborsóleves
A zöldborsót fagyasztott zöldbabbal, a tárkonyt pedig egy kevés szárított kakukkfűvel és/vagy majoránnával is helyettesíthetjük.
A rizs kissé tartalmasabbá teszi a levest, de ugyanezt elérhetjük kevés nyers vagy főtt burgonyával is.
Tárkonyos zöldborsóleves
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1858 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Levesek
Levesek
(Vince Kiadó, 2005)

Igen különböző ízvilágú ételek ötletekben gazdag gyűjteménye ez a kis szakácskönyv: 120 leves receptjét tartalmazza, amelyek a legváltozatosabb alapanyagokból és különféle főzési módszerekkel készültek. Az összes... bővebben...
Tárkonyos zöldborsóleves
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Levesek
Levesek
(Vince Kiadó, 2005)

Igen különböző ízvilágú ételek ötletekben gazdag gyűjteménye ez a kis szakácskönyv: 120 leves receptjét tartalmazza, amelyek a legváltozatosabb alapanyagokból és különféle főzési módszerekkel készültek. Az összes... bővebben...
pinterest